İhale itirazı öğrenciyi mağdur etti

İhale itirazı öğrenciyi mağdur etti
Milli Eğitim Bakanlığı Salıpazarı İlçesinde okul servisi ihalesi yapılan itiraz nedeniyle 10 gündür mağdur olan öğrenciler için açıklama yaptı. Açıklamada “İtiraz dilekçesine hemen cevap yazılacak." Denildi.

 

Salıpazarı ilçesinde okul servisi ihalesine yapılan itiraz nedeniyle 10 gündür, 500’e yakın öğrenci kendi imkanlarıyla okullarında  eğitim görmek için çalışıyor.

 Salıpazarı ilçesinde okul servisi ihalesine yapılan itiraz nedeniyle 10 gündür yaklaşık 500 öğrenci kendi imkanıyla okullarına ulaşmaya çalışıyor. Köyleri uzak öğrencilerin bir kısmının okula gidemediği, bazı öğrencilerin de 7-8 kilometre yürüyerek okula ulaşabildiği belirtiliyor.

Salıpazarı’nda okul servisi  taşımacılığı için açılan ve 3 firmanın katıldı. İhaleyi kaybeden firmalardan biri, şartnamenin kendisine ulaşmadığını gerekçe göstererek ihaleye itiraz ettiği iddia edildi.  Bu olayın ardından durum incelemeye alındı ve kazanan firma da öğrenci taşımasını sağlayamadı. İlçe merkezindeki liselere, uzak bölgeler ve köylerden gidecek yaklaşık 500 öğrenci ise servis olmadığı için eğitim yerine ulaşmada sıkıntı yaşadılar. Toplam 104 ilkokul ve ortaokul öğrencisine yönelik servis ihalesine de maliyetin yüksek olması" gerekçesiyle katılım olmayınca bu öğrenciler de servissiz kaldı.

 Taşımacılık olmadığı için ilçe merkezine 30 ile 33 kilometre uzaklıktaki Tahnal, Esasçiftliği, Konukören, Suluca gibi köylerden bazı öğrencilerin okula ulaşılamadığı dile getirildi.  Avut, Tepealtı, Alanyaykın köyleri gibi ilçeye 7 ile 13 kilometre uzaklıkta olan öğrencilerin bir kısmını vatandaşlar gönüllü taşıdığı öğrenildi. Geride kalan öğrenciler ise okula yürüyerek ulaşıyor. Veliler, Öğrencilerin mağdur olmaması ve eğitimlerinden geri kalmaması için sorunun hemen çözülmesini istiyor.

 Avut köyünden 10 gündür okula yürüyerek giden öğrenciler ise sorunun çözülerek bir an önce servisleri ile okullarına gitmek istiyor.

-Milli Eğitim Müdürü: "Sorun çözülecek"-

Samsun Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora ise okul servislerinin taşımacılık yapmaması ve bazı öğrencilerin okullara yürüyerek gitmesi nedeniyle çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, şunları kaydetti: "İlçe Milli Eğitim Müdürümüze hemen talimat verdik. İhaleye itiraz dilekçesine hemen cevap yazılacak. Önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren liseli öğrencilerin taşıma sorunu çözülecek. İlkokul ve ortaokullarda okuyan 104 öğrencinin taşınması için altıncı kez ihale yaptık. Ancak maliyetin yüksek olduğunu öne süren firmalar ihaleye katılmadı. Yedinci ve son kez yine ihale yapacağız. Bu ihaleye de kimsenin katılmaması halinde 104 öğrenciyi Bereket Yatılı Bölge Okulu'na naklederek burada yatılı eğitim almalarını sağlayacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir