İcra Heyetine Silahlı saldırı

İcra Heyetine Silahlı saldırı
Çarşamba Adliyesinde hizmet veren İcra Memurları icra için gittikleri Ağcagüney Beldesinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda İcra heyeti yara almadan kurtulurken saldırgan mahkemeye sevk edildi

 

 

Çarşamba Adliyesi İcra Servisi Personelleri bir alacak verecek davası nedeni ile İcra takibi için  Ağcagüney Beldesine gittiler. İcra İşlemlerinin yapılacağını belirttikleri borçlu Ömer. Y.’ İcra Memurlarına tepki gösterdikten sonra heyette bulunan Avukat Katibine İcra Servisi görevlisi Ali A. ve Şoför Ertan S.’nin ayaklarına doğru silahla ateş açtı.

İcra Heyetinin üzerine silahla ateş edilmesi üzerine heyet olay mahallinden yara almadan uzaklaştılar. Konu hakkında İlçe Jandarmaya bilgi verildikten sonra Ömer Y’. yi İlçe Jandarma ekipleri gözaltına alındıktan sonra Savcılık Ömer Y’nin tutuklanması talebi ile Mahkemeye sevk etti. Mahkeme ise Ömer Y’nin tutuksuz olarak yargılanmasına karar vererek serbest bıraktı.  Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu arada Çarşamba İlçesinde son dönemde İcra Heyetlerine silahlı saldırıların arttığı öğrenilirken 2012 yılı içinde İcra heyetlerine bu saldırı gibi birkaç daha menfi saldırıların olduğu iddia edildi. Konu hakkında Adli çevrelerden alınan bilgilere göre; Ödeme zorluğu çeken vatandaşların icra takibi nedeni ile bu saldırıları yaptığı belirtilirken, İcra heyetlerinin görevleri esnasında uğradıkları fiili saldırılardan rahatsız oldukları öğrenildi. Bu saldırıların artabileceğini belirten yetkililer, icra esnasında emniyet önlemleri ile birlikte yasaların caydırıcı olmamasından yakındıkları belirtiliyor. Bu nedenle saldırıların artmaması için ve daha vahim hale gelmesi adına yasaların biraz daha ağırlaştırılması ile birlikte caydırıcı olmasını bekledikleri belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber