İcra Borçları bankalara yatırılabilecek

İcra Borçları bankalara yatırılabilecek
4. yargı paketi ile değişen İcra İflas Kanunun 6352 sayılı maddesi ile birlikte artık icra borçları antlaşmalı bankalara yatırılabilecek

 

4. Yargı paketi ile değişen 6352 sayılı İcra İflas Kanunu gereğince artık icra borçları antlaşmalı bankalara yatırabilecek. Çarşamba İcra İflas Müdürlüğü tarafından yapılan antlaşma ile birlikte Çarşamba İcra Müdürlüğü’ne icra borcu olan mükellefler borçlarını PTT kanalı üzerinden ödeyebilecekler.

6352 sayılı yasanın 9 maddesinde yapılan değişiklik şöyle;

“İcra ve iflas dairelerine yapılacak her türlü nakdî ödeme, Adalet Bakanlığı tarafından uygun görülecek bankalarda icra ve iflas dairesi adına açılan hesaba yapılır. Haciz sırasında, borçlu veya üçüncü kişiler tarafından yapılan ödeme nedeniyle tahsil edilen paralar, en geç tahsilatın yapıldığı günü takip eden ilk iş günü çalışma saati sonuna kadar banka hesabına yatırılmak üzere icra veya mahkeme kasalarında muhafaza edilir. İcra ve iflas dairelerince yapılması gereken her türlü nakdî ödeme, ilgilisinin gösterdiği banka hesabına aktarılmak üzere, icra müdürü tarafından resen bankaya verilecek talimat gereği yapılır. Talimat, paranın icra ve iflas dairesi hesabına yatırılmasını takip eden en geç üç iş günü sonuna kadar verilir. İcra ve iflas daireleri aldıkları kıymetli evrak ve değerli şeyleri kasalarında, zorunlu hâllerde ise kiralanacak banka kasalarında muhafaza ederler”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir