“Huzurevleri yaşlıları toplumdan koparıyor”

“Huzurevleri yaşlıları toplumdan koparıyor”
Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, "Huzurevleri yaşlıları toplumdan koparıyor. Bu bir gerçek" dedi.

 

Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili görevinden Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü görevine atanan Murat Yıldırım, Samsun'da başta huzurevi, YİBO ve yurtlarda kalan kişiler için projeler ürettiklerini söyledi. Yaşlıların hayatlarını toplum içerisinde geçirebilmeleri için çalışmalar yapacaklarını söyleyen Müdür Yıldırım, "Yaşlıları toplumun içerisinde hayatlarını devam ettirmesini sağlayacağız. Toplum içerisinde bir ev kiralayıp hayatlarına orada devam ettirmek için çalışmalar yürüteceğiz. Huzurevleri yaşlıları toplumdan koparıyor. Bu bir gerçektir. Sonuçta bir güvenlik var. Ya da belli bir sistemi var. Özgürlük ve eşitlik sağlayamıyorsunuz. Bir yaşlı, 'şunu istiyorum' ya da 'bunu yemek istiyorum' diyemez. Toplu yaşam kurallarına uygun değildir. Bu özgürlük adına ve çağdaşlık adına uygun bir sistem değildir" diye konuştu.

Yaşlılar için bir apartman ya da daire kiralayacaklarını söyleyen Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, "Yaşlılarımız için bir apartman kiralayacağız. Ya da daire kiralayacağız. Burada 3-4 tane birbiriyle anlaşabilen yaşlıları bir araya getireceğiz. Kısacası bir aile gibi olacaklar. Bakıcıları olacak ve onlarla ilgilenecek. Biz muhtaçlık durumuna göre yardımcı olacağız. Biz onları huzurevinden alarak, o toplumdan koparacağız. Bu düşüncemiz çocuklarımız ve engellerimiz için de geçerlidir. Onlar için de çalışmalar yapacağız. Bu bizim değil, bakanlığımızın projeleridir. Biz onların projelerini uygulamaya çalışıyoruz. Çocuk evleri sayımızı 22'den 32'ye çıkaracağız. YİBO'ları kapatıp bu evlere nakil edeceğiz. Çünkü yurt ve yuvalarda hayat çok zordur" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz