Hüseyin Dündar’a 7 Ay Hapis cezası

Hüseyin Dündar’a 7 Ay Hapis cezası
2007 yılında Çarşamba Belediyesinden işten çıkarılan 126 işçinin ‘Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi’ konusunda Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’a açtıkları dava sonuçlandı

Haber-Foto:Serkan Karahan

2007 yılında Çarşamba Belediyesinden işten çıkarılan 126 işçi işlerine dönmek için her türlü mücadeleyi vermiş fakat başarılı olamamışlardı. İşten çıkarılan işçilerin ‘Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi’ konusunda Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’a açtıkları dava sonuçlandı. Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar dava sonucu 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun Belediye İş Sendikası Şube Başkanı İlyas Yiğit Konu hakkında açıklamada bulundu

İlyas Yiğit Tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle;

“Çarşamba Belediyesinde çalışmakta iken demokratik haklarını kullanmak isteyerek sendikamıza üye olan 126 işçinin Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar tarafından 2007 yılı aralık ayında işten çıkartılması üzerine sendikamız bu işçilerin haklarını her türlü zeminde gerek eylemler gerek kamuoyu baskısı gerekse hukuksal zeminde aramış ve her zaman işçilerin yanında yer almıştır. Mahkemenin işçilerin sendikal sebepten işten çıkartıldığına ve işçilerin işe iade edilmeleri gerekir kararı vermesine rağmen Belediye Başkanı Hüseyin Dündar Belediyeyi trilyonlarca lira (o tarihteki para birimi)  zarara sokarak işçilere tazminatlarını ödeyip mahkeme kararını hiçe sayarak iş başı yaptırmamıştır.

Sendikamız bu hukuksuzluğun peşini bırakmamış. Her türlü hukuk ve çalışma hayatı kurallarını hiçe sayarak çiğneyen Başta Belediye Başkanı Hüseyin Dündar olmak üzere bütün sorumluların cezalandırılması için bütün hukuk yollarını zorlamıştır. Belediye Başkanının yapmış olduğu bu hak hukuk tanımaz davranışının cezalandırılması için, Belediye Başkanı ve sorumlular hakkında soruşturma izni istemiş ve sorumluların adaletin önüne getirilmesi için her yolu denemiş ve başarmıştır.

Sendikamız, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve sorumlular hakkında “Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi, İş ve Çalışma Hürriyetinin İhlali” suçlarından TCK’nın 117/1, 119/1-c-e, 43,53, 118/1 43,53 maddeleri gereği cezalandırılmaları için T.C.ÇARŞAMBA 1. SULH CEZA MAHKEMESİ ne kamu davası açmıştır.

Yapılan yargılama sonucunda; Belediye Başkanı Hüseyin Dündar hakkında işlemiş olduğu sabit olan sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi suçundan eylemine uyan 5237 Sayılı TCK’nın 118/1 maddesi ve 5237 Sayılı TCK.nın 61. Maddesi , TCK’nın 43/1 maddeleri uyarınca toplamda HAG Bırakılarak 7 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMIŞ OLUP, 5 YIL SÜRE İLE DENETİM SÜRESİNE TABİ TUTULMASINA Karar verilmiştir.

Çalışanların özgür iradeleri ile sendikalara üye olma, sendikasını seçme hakkına tecavüz eden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar hem kamu vicdanında hem de hukuk karşısında mahkûm olmuştur. Çalışanlarının en demokratik hakkı olan sendikalara üye olma hakkını kullanan işçileri insafsızca işsiz aşsız bırakan çocuklarının geleceğini karartan, aile düzenlerini yıkan, insanları sefalete sürükleyen bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın yapmış olduğu bu anti demokratik ve hukuk dışı uygulamanın sonunda almış olduğu cezanın bu düşünce içinde olup, sendikal örgütlenmeyi engellemeye çalışan zihniyetleri de bir kez daha düşünmeye çağırıyoruz. Sendikalar öcü değildir. Sendikalar en az sizin kadar hatta sizden daha fazla önce işyerini düşünmek zorundadır. Çünkü işyerleri var olduğu müddetçe işçiler olacaktır. İşçiler olduğu müddetçe de sendikalar olacaktır”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir