Hurma ve Zeytine Dikkat

Hurma ve Zeytine Dikkat
Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, "İftarda hızla yemeğe başlandığı için hurma ve zeytin gibi sert maddeler, açlık hissiyle algılanamayarak, hızla ısırılınca diş kırılmalarına neden oluyor" dedi.

Ramazan ayında normal diş ve protez dişlerin kırılması olayına çok rastlandığını belirten Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, "Ramazan ayında özellikle iftarda hızla yemeğe başlandığı için hurma, zeytin ve meyve çekirdekleri gibi sert maddeler, açlık hissiyle algılanamayarak hızla ısırılınca, diş kırılmalarına neden oluyor. İftarda yemeğe yavaş başlanmalı. Aniden, çok sıcak ve soğuk yemeklerin yenmesi dişe ve diş etlerine zarar vereceği için, bu noktaya da dikkat edilmelidir" dedi.
Dişlerin muhakkak en az 2 dakika fırçalanması ve diş macununa da dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan İlker, "Piyasada taklit edilmiş 1 liraya, ya da 2 liraya satılan diş macunları var. Bunların büyük bir kısmı uzak doğu ülkelerinden getiriliyor. Bu ürünlerde diş macunlarında olması gereken standart sağlanamadığı için, insan sağlığını tehlikeye atabilecek durumlar oluşabiliyor. Halkımız elinden geldiğince kaliteli ve bilindik markaları tercih etsinler ve dişlerini en az 2 dakika boyunca fırçalasınlar." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık