Hükümlülere ŞİDDET semineri

Hükümlülere ŞİDDET semineri
Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü KOZA Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi personeli Ersan Algan tarafından hükümlülere “ "ŞİDDET ” konulu konferans verildi.

Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Tarafından, hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla 2014 yılı içerisinde planlanan konferanslardan “ŞİDDET” konulu konferans Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü KOZA Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Ersan Algan‘ın sunumu ve 50 hükümlünün katılımı ile gerçekleştirildi.

Şiddet konulu konferansta şiddetin tanımı, türleri, şiddete etki eden faktörler, şiddet davranışına yönelme riski yüksek olan kişilerin bulundurduğu özellikler ve şiddet içeren davranışların nasıl engellenebileceği hakkında bilgi verildi. Konferansta saldırgan davranışlarda öğrenmenin rolüne de değinilerek farkındalık kazandırmak ve aile içi ilişkilerde bunun bilincinde hareket etmenin öneminin farkına varmalarını sağlamak amaçlandı. Konferansta şiddetin yalnızca korkutma, sindirme ve yaptırım aracı olarak kullanılan kaba kuvvetten oluşmadığı, sözel, ekonomik, cinsel ve siber şiddetin de sosyal, psikolojik ve yasal açıdan ciddi sorunlar yaşanmasına neden olduğu ifade edilerek yanlış inançların doğrularıyla değiştirilmesi amaçlandı. Hükümlülere şiddete maruz kaldıklarında ya da tanık olduklarında başvuru yapabilecekleri kurumlar hakkında bilgi verildi. Konferansta öfke duygusu ve şiddet davranışı arasındaki ilişki değerlendirilmiş, öfke duygusunun şiddet davranışına dönüşme süreci hakkında bilgi verildi. Hükümlülere öfkenin normal bir duygu olduğu, şiddete dönüşmeden kontrol altına alınabileceği ifade edildi.

Konferansa Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Personelinin açılış konuşması ile başlayıp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü KOZA Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi personeli Ersan Algan’ın sunumuyla devam edildi. Konferansa Denetimli Serbestlik Müdürü, personeli ile 50 hükümlü katıldı.

HABER-FOTO: Sezer ÇOBAN- Mustafa CİVELEK- Sema Nur KOÇAKER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber