Hükümlülere ‘Şiddet’ Konferansı

Hükümlülere ‘Şiddet’ Konferansı
Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü KOZA Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi personeli Y.İlknur Göbel tarafından hükümlülere “ ŞİDDET ” konulu konferans verildi

Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Tarafından, hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla planlanan konferanslardan “ŞİDDET” konulu konferans, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü KOZA Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi personeli Y.İlknur Göbel’in sunumu ve 60 hükümlünün katılımı ile gerçekleştirildi.

Şiddet konulu konferans ile hükümlülere Ailede, işte ve hayatta insanların birbirleriyle olan Öfke-Şiddet problemleri ile aile içi şiddet problemlerinin çözümünde karşılaşılan iletişim engelleri ve çözüm yollan hakkında bilgi verildi. Şiddet kullanma yerine sağlıklı iletişim kurabilen bireylerin daha sorunsuz bir toplum meydana getirdikleri ve hayata bakış açılarının daha pozitif olduğu konularına yer verilirken , karşılıklı empati kurabilen ve başkalarına karşı daha toleranslı olan kişilerin meydana geldiği toplumda suç oranının da azalacağı konuları vurgulandı.

Toplumumuzda giderek yaygınlaşan aile içi şiddet,kadına şiddet,çeşitli kurum çalışanlarına şiddet,sokakta şiddet gibi konulara ayrı ayrı değinilerek bu durumun toplumda giderek yaygınlaşması ve bunun sonucunda gelen yasal sorunların birey ve toplum hayatına verdiği olumsuzluklara istatistik ve verilere dayanılarak değinildi.

Konferansa Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Personelinin açılış konuşması ile başlanıp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü KOZA Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi personeli Y.İlknur Göbel’in sunumuyla devam edildi. Konferansa Denetimli Serbestlik ve personeli ile 60 hükümlü katıldı.

Konferansa soru - cevaplarla devam edilerek, hükümlülere konferans katılım belgelerinin takdim edilmesi ile sonlandırıldı. 

hukumlulere-‘siddet’-konferansi-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber