Hükümlülere Şiddet Anlatıldı

Hükümlülere Şiddet Anlatıldı
Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Tarafından, hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla “ Şiddet ” konulu konferans Çarşamba Adliyesi Konferans Salonu’nda Denetimli Serbestlikten faydalanan hükümlülere verildi.

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koza Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuğba Talay’ın sunumu ve 80 kadar hükümlünün katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, hükümlülere şiddet ve şiddetin kaynağı anlatıldı.

Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Tarafından konuyla alakalı olarak yapılan açıklamada, “Son yıllarda ülkemizde ve de bölgemizde özellikle aile içerisinde ve sosyal yaşamda şiddet olayları artış göstermiştir. Bu nedenle şiddet konulu konferans ile hükümlülerin davranış ve yaşantılarında, şiddetin tanımı ve şiddetin ortaya çıkma nedenlerini anlatmaya çalıştık. Şiddetten korunma ve başa çıkma yollarını, şiddetin öğrenilen bir davranış olduğunu ve sorumsuz, tepkici ve düşüncesiz hareket etme, iletişim becerilerinin yetersizliği, duygu ve düşüncelerin kışkırtıcı biçimde ifade edilmesinin sonucu şiddetin ortaya çıkabileceği konusunda yardımcı olunmaya çalışıldı. Bu yüzden kişilerin bu yönleriyle ilgili farkındalık kazanmalarını sağlayarak, şiddet içermeyen, kendisine ve çevresindekilere zarar vermeyecek şekilde duygularını ifade etme becerisini kazanmalarına, davranışlarının suça dönüşmesinin önüne geçebilmesine yardımcı olunmaya çalışılmıştır” denildi.

Konferansa Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Personelinin açılış konuşması ile başladı. Daha sonra Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuğba Talay’ın sunumuyla devam etti. Konferansa  Denetimli Serbestlik Personeli ile 80 kadar hükümlü katıldı.

Konferansa soru - cevaplarla devam edilerek hükümlülere konferans katılım belgelerinin takdim edilmesinin ardından son buldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber