Hükümlülere ‘Problem Çözme Becerileri’ Konferansı

Hükümlülere ‘Problem Çözme Becerileri’ Konferansı
Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Uzman Ş.Mahir Çıtak tarafından Hükümlülere “Problem Çözme Becerileri” konulu konferans verildi.

Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Tarafından, hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla 2013 yılı içinde planlanan konferansların dokuzuncusu olan “Problem Çözme Becerileri” konulu konferans Çarşamba Denetimli Serbestlik Uzmanı Ş.Mahir Çıtak’ın sunumu ve 80 hükümlünün katılımı ile gerçekleştirildi.

hukumlulere-‘problem-cozme-becerileri’-konferansi-(2).jpg

Problem Çözme Becerileri konulu konferans ile hükümlülere problem, problem çözme tarzları, problem çözme süreci, problem çözme aşamaları, problem çözme yöntemleri, problemin çözümünde karşılaşılan engeller ve çözüm yolları hakkında bilgi verilirken, yaşanılan her türlü sorunun hayatın bir parçası olduğu, sorunsuz bir dünya hayalinin gerçekçi olmadığı, önemli olanın sorunların var olmasından ziyade onlarla nasıl başa çıkıldığının olduğu, karşılaşılan problemlerin çözümünde en önemli gücün kendinde olduğu ifade edildi.

Problemler hakkında düşünmelerine, gerçek yaşam koşullarında sorun çözme becerilerinin geliştirilmesine, bu becerilerin suç oluşturan davranış sorununa uygulanmasına, temel becerilere ilişkin eksikliklerin tamamlanmasına, gelecekte suç oluşturabilecek davranış riskinin azaltılmasına yardımcı olmaya çalışıldı.

Konferansa Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Personelinin açılış konuşması ile başlanırken, Ş.Mahir Çıtak’ın sunumuyla devam edildi. Konferansa Denetimli Serbestlik Müdürü ve Personeli ile 80 hükümlü katıldı. Konferansa soru - cevaplarla devam edilerek, hükümlülere konferans katılım belgelerinin takdim edilmesi ile sonlandırıldı.

haber-foto: Nuri Oğuzhan ŞEKER - Barış AKSOY 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber