HÜKÜMLÜLERDEN MÜZİK RESİTALİ

HÜKÜMLÜLERDEN MÜZİK RESİTALİ
Çarşamba Ceza İnfaz Kurumu ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen kurslarda başarılı olan hükümlü ve tutuklulara başarı belgeleri törenle verilirken, törende ayrıca hükümlü ve tutuklularca hazırlanan Türk Halk Müziği konseri davetliler taraf

Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Ceza İnfaz Kurumu arasında hükümlü ve tutuklulara yönelik rehabilitasyon ve eğitim amaçlı Cezaevi Konferans salonunda verilen kurslarda başarı gösteren 8 hükümlü ve tutuklulara yönelik kurs bitirme ve başarı belge töreni gerçekleştirildi. Kurs bitirme başarı belge töreninin ardından kurum psikologu eğitmenliğinde hükümlü ve tutuklularca hazırlanan Türk Halk Müziği konseri katılımcılardan büyük beğeni topladı.
 

bunlar-(7)-002.jpg

bunlar-(1)-004.jpg

mahkum.jpg

 

Kurs bitirme belge töreni programı öncesinde Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, “2018 yılı içinde, " Çarşamba Ceza İnfaz Kurumu tarafından hükümlülerimize yönelik konferans, münazara, sinema, tiyatro, konser, bilgi yarışmaları" gibi başlıklar altında toplam 228 etkinlik icra edilmiş, 417 tutuklu ve hükümlünün de "voleybol, satranç, masa tenisi" gibi sportif faaliyetlere katılımı sağlanmıştır. Eğitim ve öğretim faaliyetleri kapsamında ise, hiç okuma yazma bilmeyen 8 tutuklu ve hükümlü 1. Kademe okuma yazma kursunu başarıyla bitirmiştir" ifadeleri ile şöyle devam etti.

EĞİTSEL, SOSYAL, KÜLTÜREL VE SPORTİF FAALİYETLERİN İCRA EDİLDİĞİ KURUM

Bülbül, "Ayrıca, Açık Öğretim Ortaokuluna 70, Açık Öğretim Lisesine 124, Açık Öğretim Fakültesine 9 öğrenci kaydı yapılmış, 2018 yılı içerisinde 16 öğrencinin Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına, 5 öğrencinin ise, Kamu Personeli Seçme Sınavına katılımı sağlanmıştır.  Bu veriler ışığında, Ceza İnfaz Kurumumuzun, cezaların infazı yanında, barındırmakta olduğumuz tutuklu ve hükümlülerin hayata daha sıkı tutunmalarını, moral ve motivasyonlarını yükselterek buradaki zamanlarını verimli ve üretken geçirmelerini, özgürlüklerine kavuştuktan sonra yeni bir başlangıç yaparak bir daha geri dönmemelerini sağlamak amacıyla yoğun eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin icra edildiği bir kurum olduğunu söylemek mümkündür.
TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERİN MORAL VE MOTİVASYONLARI YÜKSEK
Bu vesileyle, kurslarını başarıyla bitirip belge almaya hak kazanan tutuklu ve hükümlülerimizi tebrik ederim. Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı olarak tutuklu ve hükümlülerimizin moral ve motivasyonlarını yükselten ve tahliyeleri sonrasındaki yaşamlarında yeni bir başlangıç yapmalarına katkı sunmayı amaçlayan bu tarz etkinlikleri her zaman desteklediğimizi belirterek, bugün icra edilen müzik etkinliğine katkı sunan tutuklu ve hükümlülerimiz ile Ceza İnfaz Kurumu personeline; ayrıca bu tarz etkinliklerin organize edilmesiyle çağdaş ceza infaz sisteminin gereklerini yerine getiren Ceza infaz Kurumu idarecilerine ve personeline teşekkür ederim.” dedi.
BAŞARILI KURSİYERLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Başsavcı Gültekin Bülbül’ün konuşmasının ardından kurs faaliyetlerini tamamlayarak başarı elde eden hükümlü ve tutuklulara başarı belgesi ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler. Büyük beğeni toplayan Türk Halk Müziği sunum ve gösteri programına Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, A.C.M. B. Sevda Aydın Bülbül, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Yakup Bulur, Ceza İnfaz Kurumundan Sorumlu  Cumhuriyet Savcısı Burak Özçoşar ile birlikte Çarşamba Adliyesi’nde görevli hâkim ve savcıları, Çarşamba Cezaevi Müdürü Selman Akın, Çarşamba Cezaevi Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Aydın Çifçi ile hükümlü ve tutuklu yakınları izlediler.
HABER- FOTO: Nevzat AKKAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber