Hükümlü Kadınlara Meme Kanseri Anlatıldı

Hükümlü Kadınlara Meme Kanseri Anlatıldı
Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne bağlı imza karşılığı hükümlülüğü devam eden kadın hükümlülere meme kanserinden korunma yolları anlatıldı.

Samsun Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy tarafından koordine edilen ‘Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ bilgilendirme toplantı eski adliye binasında yapıldı. 40 hükümlü kadının katıldığı eğitim toplantısına İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hatice Öz, Samsun Denetimli Serbestlik Müdürü Canan Soğukpınar, El Verenler Derneği (ELVİNDER) Başkanı Yeşim Gürsoy ve hükümlü kadınlar katıldı.

3 yılı aşkın Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ni başlattıklarını belirten Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, “Kadın sağlığı bizim için çok önemli. Çünkü kadın, çocuğunu yetiştiren, geleceği, gelecek nesilleri yetiştiren, benim şahsen olarak evin direği olarak gördüğüm varlıklardır. Kadın sağlıklı olacak ki, kendine ne kadar iyi bakarsa etrafına, ailesine ve sevdiklerine o kadar faydası olur. Bizde bu amaçla projemizi başlattık. Özellikle kendi kendine meme muayenesi ve erken teşhis çok önemlidir. Bunun yanında biz rahim kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menopoz, sigara ve tuzun zararları gibi kadını ilgilendiren belirli konularda sizleri bilgilendireceğiz. Burada dinlediklerinizi burada bırakmayın, etrafınızdaki kadınlarla paylaşın” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber