Hükümet konağı inşaatında insan kemikleri bulundu

Hükümet konağı inşaatında insan kemikleri bulundu
Hakkari’de yeni hükümet konağı inşaat alanında, insana ait olduğu ileri sürülen kemikler bulundu.

 

Cumhuriyet Caddesi'nde 3 bin 500 metrekare alan üzerinde bulunan ve yıllarca İl Özel İdaresi ve MerkezJandarma Komutanlığı olarak kullanılan bina, 2011 yılının sonbahar aylarında yıkılmış, bu yere 7 katlıhükümet konağı binası yapımına başlanmıştı. Binanın ön tarafında bulunan hafriyatın kaldırılması sırasında kemikler bulunması üzerine firma çalışmalarını yarıda bıraktı. Durumun savcılığa bildirilmesi üzerine bugünhafriyat alanına olay yeri inceleme ekibi gönderildi. Polisler tarafından kemiklerin bulunduğu alana güvenlikşeridi çekildi.

Daha sonra bir savcı, alanda incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından polisler tarafından büyük bir özenle toplanan kemikler, delil torbalarına konularak Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
Bazı vatandaşlar, alanın daha mezarlık olduğunu söyledi. Çalışmaları sürdüren Eren İnşaat firması yetkilileri ise, "Hafriyat çalışması sırasında bazı kemikler bulduk. Bunun üzerine çalışmalarımızı durdurarak, durumu savcılığa bildirdik. Kemiklerin bulunduğu alanda polisler tarafından emniyet şeridi çekildi. Adli tıp kurumundan gelecek sonuca kadar ilgili noktada çalışılmaması yönünde talimat aldık” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel