Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Hükümet artık bu oyunların tümüne “DUR” demesi gerek

Hükümet artık bu oyunların tümüne “DUR” demesi gerek

 

Biraz Türkiye gündemine çıkalım ne dersiniz? Bu konuda biraz sıkıntımızda yok değil hani.

Hem bizim hem de Türkiye’nin. Neden mi?

Biz Çarşamba dışına taştığımız anda her yerden olumlu olumsuz tepkiler geliyor. Ulusal haberleri her yer veriyor bize ne sen Çarşamba ile ilgili olanı ver diyorlar. Ya da senin yorum ve haberlerini de görmek istiyoruz neden bu konulara girmiyorsun diyenler de… Biz dengelemeye uğraşıyoruz. Her neyse konu Ülke gündemi olunca ha Çarşamba ha Türkiye fark yok.

Efendim biliyorsunuz son dönemde hemen bir günümüz yok ki bir mayın patlama, bir karakol baskını haberi olmasın. Peşine elbette ki ŞEHİT haberleri… Aslına bakarsanız iyi etüt ederseniz tüm bu olaylar Suriye ve İran endeksli yaşanıyor.

ABD gözünü Ortadoğu’ya öylesine dikmiş ki!? Aslına bakarsanız bu birkaç yılında değil yılların beklentisi, hayali. İsrail’i Filistin’e o bahanelerle yerleşmesini ABD ve AB sağlamadı mı?

O dönemde küçük küçük arazilerini İsraillilere satan Filistinliler bu gün kendi vatanında adeta değil tam anlamı ile SÜRGÜN ve TUTSAK. Kan gölü.

Sonrasında malum önce Batımızda Balkanlar karıştı. SSCB ile başlayan dağılma süreci öylesine hızlı ilerledi ki Ortadoğu’ya sıçradı. Ortadoğu kısa sürede sözüm ona krallıklardan kurtuldu ve özgürlüğüne(!?) kavuştu. Irak’ta ki özgürlüğü izliyoruz. Yıllardır Müslüman kadınlara tecavüzler, kaçırılma, işkence görüntüleri her şeyi anlatıyor.  Sonrasında Tunus, Mısır, Libya, Lübnan vs, vs,vs…

Ve gelinen süreçte önce İran mı, yoksa Suriye mi? Oldu gündem bir anda. Düne kadar Suriye ile Avrupa ve ABD iyi geçinirken bir anda düşman kardeşler oldu. ABD sıkıştırıyor ama bazı Avrupa ve Çin, Rusya gibi Ülkeler yüzünden Irak’a girdiği gibi giremiyor.  Bu nokta da güvendiği tek Ülke ABD nin Türkiye. Ama bizim ülkemizi öyle bir ateşe attılar ki. Anlamayanın aklından zoru var derim.

Bakın Suriye’de ki gelişmelere tepki gösteren Türkiye sonunda pkk belasını başına aldı. Orada ki sözde muhaliflere yardım ederken bilmeden sanırım pkk’ yı güçlendirdi. Onlarda kudurmuş itler gibi Türk askerine, Polisine saldırmaya başladı. Bu nokta da Ramazan Bayramında ki TBMM mensubu olan BDP lilerin pkk kucaklaşması vahim tablonun son noktası oldu. BDP- pkk buluşmasını ‘YOUTUBE’ ta iyi izleyin ne demek istediğimi daha net anlayacaksınız.

Türk Milleti göz göre göre kandırılıyor, ŞEHİTLERİ duyunca içi yanmamak mümkün değil. Bu demek değildir ki pkk terörünün başarılı olduğu. Asla onlar ancak dağlarda ki fareler gibi oyuklarda, inlerinden çıkarak birkaç can acıtır ama bu Ülkede asla başarılı olamaz.

Ama asker kışlaya diyenlerin, askeri kışlaya soktuktan sonra daha başarılı icraat yapması gerekirken bu gün ne talihsizliktir ki o boşalan alanda başkaları cirit atıyor. TBMM de dokunulmazlık zırhına bürünen birkaç yardakçıları da ellerini kollarını sallayarak teröristlerle buluşuyor.

Kaldı ki kimse bana devletin, hükümetin haberi yok demesin. Hem de onların gözü önünde buluşuyorlar.

Sonuç mu?. CHP Samsun Milletvekilimiz Koç’un deyimi ile ABD, AB, Avrupa bizi yavaş yavaş savaşa itmeye uğraşıyor.

Bu Millet uyanık oldukça bu zor ama hükümetinde artık bu oyunların tümüne DUR demesi gerek.

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

NOT: “30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun…”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi