HUKUK HAFTASI’NDA BAŞKANLIK SİSTEMİ KONUŞULDU

HUKUK HAFTASI’NDA BAŞKANLIK SİSTEMİ KONUŞULDU
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen Hukuk Haftası etkinlikleri kapsamında güncel sorunlara ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda iki oturum şeklinde gerçekleştirilen toplantıda Türkiye’de ki Başkanlık Sistemi Tartışmaları konuşuldu. Konuyla ilgili hukuk fakültesi öğrencilerine değerlendirmeler yapan Doç. Dr. Erdal Abdulhakimoğulları, başkanlık sisteminin halka tam anlamıyla anlatılmadığını, öncelikli olarak halka planlanan sistemin açık bir şekilde açıklanması gerektiğini ifade etti.
2.20150426124746.jpg
Doç. Dr. Abdulhakimoğulları öğrencilere yaptığı konuşmasında, “Son günlerde çokça tartışılan başkanlık sistemi bence ülkenin en önemli meselesi değil. Ülkemizde bu tartışman daha önemli sorunlar olduğunu düşünüyorum. Günümüzde tartışılan her sistem demokratik sistemlerdir. Türkiye’de genellikle tercihimiz parlamenter sistemden yana olmuştur. Tabi uygulanan parlamenter sistemin İngiltere’de ki gibi örnek bir sistem uygulandığı da tartışılır. Yaşanan istikrarsızlıklar sunucu hükümet yeni bir sistem arayışına giriyor. Tartışılan Başkanlık Sistemi konusunu geçmişte Turgut Özal ve günümüz de de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en açık şekilde dile getirmektedir. Halkın bu sistemi isteyip, istemediğini de sayılarla değerlendirmemiz pek mümkün değildir. Rakamlarla konuşamayız. Getirilmesi istenen sistemin halka çok iyi anlatılması gerekmekte. Halk tam anlamıyla olayı bilmiyor. Vatandaşlar, siyasi partilerin başkanlık sisteminde ki açıklamaları nedeniyle tam bir net fikre sahip değil. Neden tercih edilmesi gerektiği öğretilmelidir. Başkanlık sistemini şifalı bir el gibi görenlerde var, uygulama sonucu felaket getireceğine inananlarda var.” İfadelerini kullandı.
4.20150426124756.jpg
Hukuk Fakültesi olarak Hukuk Haftası etkinliğini geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Hukuk Topluluğu Başkanı Ebubekir Küpeli ise, “Üniversitemizin geneline yayarak tertip etmek istediğimiz projeler var. İlkini bu sene gerçekleştiriyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklerde farklı konular belirleyeceğiz. Bu hafta Güncel sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulunulacak. Türkiye Gündemini meşgul eden sorunları Hukuk Fakültesi’nde okuyan arkadaşlarımızla da paylaşacağız.” Şeklinde konuştu.

Konferansta Doç. Dr. Erdal Abdulhakimoğulları’nın yaptığı değerlendirmelerin ardından ‘İfade ve Medya Özgürlüğü’ hakkında Doç. Dr. Kemal Şahin öğrencilere deneyimlerini anlattı. Konferans soru cevap ve verilen ikramların ardından son buldu.

 

 

 

                            

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim