Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Hukuk Fakültesinin ikinci İletişim kazası “OLMAZ OLSUN…”

Hukuk Fakültesinin ikinci İletişim kazası “OLMAZ OLSUN…”

 

Bu gün de bir başka kurumumuzu gündeme getirmek istiyorum. Yıllarca Çarşamba’ da eğitim eksikliğinden, iletişimsizlikten yakındık durduk.

Ve şükürler olsun ki Çarşamba İlçemizde ilk olarak İşadamımız Mithat Yılmaz’ın sayesinde Meslek Yüksek Okulumuza kavuştuk. Bununla heyecanlanırken öğrenci sayısına göz dikmiştik ki, Hayırsever İşadamımız Mustafa Güneşdoğdu ilçemize Üniversite sözü veren Rektör Hüseyin Akan’ın verdiği sözü yerine getirecek desteği verdi.

Ve Çarşamba’ya OMÜ’ye bağlı Hukuk Fakültesi açıldı,  eğitim vermeye başladı. Akabinde bununla daha da sevinen Çarşambalılar bu kez de Yeşilırmak Üniversitesinin alt yapısının oluşması için Bakan Suat Kılıç’ın sözü ile heyecana yeniden boğuldu ve Rektör Akan bu defa da İletişim Fakültesi için söz verdi. İnşaatı bitti bitiyor ve gelecek yıl öğrenci alımlarına başlayacak. Keşke bu yıl açılsaydı demeden de duramıyorum.

Neden derseniz?

Geçtiğimiz aylarda Hukuk Fakültesinde hatırlayacaksınız bir Hamsi balık partisi verilmişti. Bu haberi yaptık ama yazdığım köşe yazımda iletişimsizlikten dem vurmuştum. Bunun bahanesini elbette ki organizasyon bizim değil diyerek geçiştirmişlerdi. Bizde inandık, güvendik ve sustuk. Lakin geçen hafta Hukuk Fakültesine adı verilen Ord. Prof. Ali Fuad Başgil konferansının 4.sü düzenlenmiş.

Miş-le sözümüzü bitirdik çünkü yine iletişim problemi had safhada idi. Hadi Hukuk Fakültesi arazisini, inşaatını Belediye Başkanı Dündar’ın özverisi ile almış olalım. Sonra bu semineri de o organize etmiş olabilir. Ama EV SAHİBİ OMÜ ÇARŞAMBA MUSTAFA GÜNEŞDOĞDU YERLEŞKESİ ALİ FUAD BAŞGİL HUKUK FAKÜLTESİ dir.

Yani Omü’ye bağlı olan Hukuk Fakültesi Dekanı Tiftik başta olmak üzere yönetimin ev sahipliğinde yapılmıştır. Kaldı ki davetiyeleri de Belediye üstlenmiş olabilir. O dağıttırmış da olabilir. Siz koskoca Hukuk Fakültesinin dekanı ve yöneticileri olarak Hukuk Fakültesi Öğrencilerine ADALET’İ öğretiyorsanız, adaletli olmalısınız. Birilerinin küs ve dargın olduğu kurumlarla sizin de küs olmanız ADALET - HUKUK MUDUR? Siz memlekete böyle mi HUKUKÇU, ADALET DAĞITACAK AVUKAT, HÂKİM-SAVCI yetiştireceksiniz?

Birilerinin küs olması sizin de o kişi ve kurumları davet etmemenizi mi gerektiriyor?.

Sonra görünen o ki Belediye Başkanı bize destek oluyor diyerek ses çıkartmıyorsanız durun ben sizin yerinize daha çok söz söyleyeyim. Türkiye’de kaç Belediye Başkanı Üniversite yapımı için uğraş vermiştir ya da görevi midir? Ama Allah için Başkan Dündar bu konuda çok uğraş vermiştir. Hatta ve hatta Hukuk Fakültesini yaptıran Belediye aynı zamanda asli görevlerinden olan ve kendisinin uğraş vererek kurulmasını sağladığı Hukuk Fakültesinin önüne küçükte olsa bir Belediye Otobüs durağını koymayı da unutabilir?.

Her neyse konunun özüne dönecek olursak; Hukuk Fakültesi hala iletişim sorunu yaşamaya devam ediyor. Bu sadece etkinliklerinin duyurusunda değil, kendi Fakültesinde ki öğrencilerin çoğu konularında da iletişimsizlik sürüyormuş. Ayrıca bu İletişimsizliğin arkasında başka nedenler mi var?. Hukuk Fakültesinde eğitim gören öğrencilerin problemleri ve sıkıntılarının gün yüzüne çıkartılmasından mı çekiniliyor?.  Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Farklı farklı İl ve İlçelerden gelmiş Çarşamba’ da güzel ve sağlıklı şekilde eğitim görmek ve memlekete geleceğin Hukukçuları olarak yetişmek istiyorlar. Kendi Fakültesinde ki öğrencilerin sorunlarını duymayan yönetim sanırım ki bizimle olan iletişimsizliklerine hiç kızmamam gerekir.

Ama en azından böylesi geniş kapsamlı bir aktivite için Samsun’ dan basını davet eden zihniyetin kendi bulunduğu ilçenin basınına olsun haber vermesi o kadar mı zor?. Davetiye istemiyoruz, sadece ve sadece bir telefon yeterdi. İletişim Fakültesini bari kısa sürede açsalar da İletişim sorunlarımızı onlar belki düzeltir. Ama bu yönetimin namı, Belediye Başkanının yaptırımı ile sınırlı kalınca böylesi yazılara, sözlere muhatap kalmaya devam edecektir.

Bizden söylemesi.

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovalarmış. Başkana suç bulmak yerine kendi hatasını herkes iyi düşünüp anlamalıdır. Ve kısa sürede erdemlilik bu hatayı telafi etmektir

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)- lı cakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi