Hukuk Fakültesinde “Çanakkale” konferansı

Hukuk Fakültesinde “Çanakkale” konferansı
TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emeli Dr Kurmay Albay İbrahim Yıldırım tarafından OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesinde  “Atatürk ve Çanakkale Muharebeleri” konulu konferans verdi  ve ardından fotoğraf serginin açılışını gerçekleştirdi

Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsündeki Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesinde Samsun Temsilcisi Emeli Dr. Kurmay Albay İbrahim Yıldırım tarafından “Atatürk ve Çanakkale Muharebeleri” konulu konferansa Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Tahsin Keçeligil ve Omü'lü öğrenciler katıldı.

ÖĞRENCİLELE BİRLİKTE OLDUK

Çanakkale Muharebelerinin özellikle Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturduğunu, başta Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşında mücadele eden ve bize özgür bir vatan bırakan komutanların burada görev aldığını vurgulayan Emekli Dr Kurmay Albay İbrahim Yıldırım ,"Bu muharebelerde 1908 savaş hukukuna aykırı olarak İngiltere ve müttefikleri tarafından, Esirlere kötü muamele, Zehirli gaz kullanılması, Domdom kurşunu kullanılması, Şehirlerin Hastanelerin ve hastane gemilerinin bombalanması, Tarihi eser kaçakçılığı ve yağmalama gibi suçlarında işlendiği Ayrıca Mehmetçik Vakfı tarafından şu an için Vakıftan yardım alan üniversite öğrencilerine yüksek lisans dâhil 26 yaşına kadar 780 TL aylık karşılıksız burs veriliyor. Bu arada  okul harçları da Vakıf tarafından ödeniyor. Beni dilediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum "dedi.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof .Dr. Hasan Tahsin Keçeligil tarafından Emekli Dr. Kurmay Albay İbrahim Yıldırım’ a konferans ve fotoğraf sergisi için teşekkür edilmiş ve fotoğraf sergisinin 18 Mart günü saat 17:00’ e kadar açık olacağı belirtildi.

Köksal ÖNER

hukuk-fakultesinde-“canakkale”-konferansi-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber