HSYK atamalarına tepkiler kapıda

HSYK atamalarına tepkiler kapıda
Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi'nin 2014 yılı Adli Yargı Yaz Kararnamesi ile 2 bin 224 hakim ve savcının görev yeri değişikliğine Çarşamba' da katılırken Çarşamba Başsavcısı Kurt ile ACM Başkanı Subaşı'nın düz göreve atanması dikkat

"Başsavcı ve ACM başkanı ataması şaşkınlık yarattı"

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesinin 2014 yılı yaz kararnamesi çalışmaları geçtiğimiz hafta bir kere daha değiştirilerek yeni görev yerleri açıklandı. Son atamalarda en dikkat çeken atamalar ise, çoğu Başsavcının normal Savcı ve Ağır Ceza mahkeme Başkanlarının da normal Hakim olarak atamalarının yapılması oldu. Özellikle Başsavcı ve ACM Başkanlarının paralel yapı iddiaları ile görev yerlerinin değiştirilmesi herkesi şaşırttı.

"Eski Başsavcılar da düz savcı olarak atandı"
Kararname ile Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, Gaziantep Savcılığına, Çarşamba Ağır Ceza mahkeme Başkanı Kemal Subaşı Yalova Hakimliğine atanması şaşkınlık yarattı. Yine geçtiğimiz yıllarda Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılık görevlerini yapan Süleyman Bağrıyanık en son görev yeri olan Adana Başsavcı vekilliğinden önce Antalya Başsavcı vekilliğine ve son atama ile de aynı yerde düz savcılığa atanırken bir başka eski Başsavcılarımızdan Musa Durmaz ise Kırıkkale Başsavcılığından kendi isteği ile Ankara'ya düz Savcı olarak atanması adli atamalarda şaşkınlık yarattı.

"Başarılı Başsavcıların atamaları paralel sorularını akıllara getirdi"

Çarşamba Adliyesinde özellikle Süleyman Bağrıyanık' la başlayan başarılı çalışmalar daha sonra sırası ile Musa Durmaz ile devam etmiş ve mevcut yeni ataması yapılan Mehmet Emin Kurt'la devam etmişti. Çarşamba adliyesinde yıllardır verilen kararların çok fazla değişmediği ve görev yapan tüm Adli yetkililerin başarılı olması ile dikkat çekerken bu isimlerden Başsavcılık görevlerinde olup son atama ile düz Savcılığa atanmaları akıllarda soru işaretleri oluşturmaya yettiği iddia ediliyor. Hükümetin özellikle 17 Aralık Operasyonları sonrasında Paralel yapı ya karşı çalışmaların olacağı söylemleri sonrasında özellikle Adliye yani yargı üzerinde ki sık sık yeni atamlar halk arasında da yargıya karşı tedirginlik yaratmaya devam ediyor.

"Sadece Savcı Korkmaz  Başsavcı olarak atandı"

Çarşamba Adliyesinde son atamalarla Başsavcı ve Ağır Ceza Mahkeme Başkanlarının dışında görev yapan Hakim Kübra Çeker Ağrı Başsavcılığı Hakimliğine, Mevlüt Sarıkaya Iğdır ili Aralık Hakimliğine, Selçuk Işık Iğdır İli Tuzluca Hakimliğine atanırken, Savcılardan Kadri Çeker Ağrı Savcılığına atandı. Çarşamba Adliyesinde görev yaparken Başsavcılığa atanan tek isim Bünyami Korkmaz. Savcı Bünyami Korkmaz düz savcı olarak görev yaptığı Çarşamba'dan Ağrı Doğubayazıt ilçesi Başsavcılığına atandı.

"HSYK atamalarına tepkiler kapıda"

HSYK tarafından yapılan son atamalarda  özellikle Başsavcılık görevlerinde olup düz Savcı olarak yapılan atamaların çok fazla olması HSYK ve Yargı içinde çok büyük sıkıntıların ve tepkilerin yakın zamanda ortaya çıkacağı iddia ediliyor.  Bazı Başsavcı ve ACM Başkanı iken düz Hakim ve Savcı olarak atamaları yapılan bazı isimlerin ülke genelinde HSYK'ye itiraz dilekçeleri vererek özellikle medya da haklarında Paralel yapı mensubu oldukları iddiaları ile isimlerinin karalandığını ve düzeltilmesi için dillekçe ile müracaat edecekleri iddia ediliyor.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber