Hristiyan öğrencilere din bilgisi dersi geliyor

Hristiyan öğrencilere din bilgisi dersi geliyor
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı azınlık okulunda okuyan Hristiyan öğrencilerin istedikleri takdirde kendi dinlerini öğrenebileceklerini ifade etti

Habertürk gazetesine konuşan Nabi Avcı azınlık okulunda okuyan öğrencilerin kendi dinlerini öğrenmek için hazırlanan müfredata imza attığını, bu okullarda okuyan öğrencilerin isterlerse Hristiyan din bilgisi dersi alabileceklerini söyledi.

Bakan Avcı “Hristiyan öğrenciler için ‘Hristiyan din bilgisi dersi’ gelecek. Azınlık okullarımız var. Burada okuyan çocuklarımız da isterlerse kendi dinlerini öğrenecekler” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı aynı hazırlığın Musevi öğrenciler içinde yapıldığını ifade ederken AİHM’nin din dersi kararına da değinerek “AİHM’nin kastettiği şey seçmeli olan din bilgisi dersi için söylenebilir.” dedi.

BAŞÖRTÜSÜNÜN SERBEST BIRAKILMASI KIZ ÖĞRENCİLERDE OKULLAŞMA ORANINI YÜKSELTTİ

Bakan Avcı 5, sınıftan itibaren serbest bırakılan başörtüsünün kız öğrencilerin okula gitme oranını yükselttiğini söyledi.

Nabi Avcı “Başörtüsü yasağı nedeniyle, pek çok aile kız çocuklarını örgün okullarımıza göndermiyordu. Bu düzenlemeden sonra açık liseden ve açık ortaokullardan örgün eğitime geçişler başladı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim