MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

HOŞ MUHABBETTİR MAYAMIZ

HOŞ MUHABBETTİR MAYAMIZ

Hoş muhabbettir mayamız, yürektir sermayemiz. Öyleyse sevgi sofrası kurulsun, tüm cihana duyurulsun, isteyen gelsin buyursun... Herkes sevgi denizine dalsın, gönül genişliğince payını alsın. Şair, "Sevgi ekmeğim, aşım, sevgi can arkadaşım. Bir saniye  ayrı kalsam, hasretten döner başım" diyor.  Bu konuda sizler ne dersiniz ?  Duygular  güzel dile getirilmiş. Sevgi işini akılla çözemiyorum fakat varlığını ve etkisini güçlü bir şekilde  hissediyorum. Doğrusu da bu olsa gerek.  Çünkü  sevgi yaşanır, anlatılmaz.

Yunus Emre üstadımız ne demişti ? "Mal sahibi, mülki sahibi, hani bunun ilk sahibi ? Mal da yalan, mülkte yalan, var biraz da sen oyalan "  Dünya nimetleri elde ele gezen bir oyuncaktır. Bir gün bu oyuncağı  bırakıp gideceğiz. Hazinelere sahip olmak istiyorsak ne yapmalıyız biliyor musunuz ?

Onu da üstadımız söylesin yine: "Yunus Emre,  der hoca gerekse var bin hocca. Hepsinden iyice bir gönüle girmektir. " Eğer bir gönüle girebilirsek  orada ışıl ışıl sevgileri, mücevher değerinde dostluğu , bütün dünyaya bedel muhabbeti buluruz. Gönül hanemiz, temiz olursa orada en hatırlı misafirleri ağırlayabiliriz. Dünya malı gönlümüze hakim olursa bize yük olur. Bu yükü  taşımakta  mümkün olmaz ama sevdikçe hafifler, sevildikçe kanatlanır  ve çağları aşabiliriz.

Kalıcı  olan iyilik, güzellik, faydalı  bilgi ve sevgidir. Yaratılan her nimeti haddi aşmadan sevebiliriz ama bir gerçeği unutmamalıyız. O gerçeği de yine Yunus üstadımız söylesin: "Elif okuduk ötürü, pazar eyledik götürü. Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü " Eğer cümle  varlığı yaratandan ötürü seversek, bu sevgi ibadet gibi olur. Çünkü Efendimiz (SAV), "İman etmedikçe cennete giremezsiniz.  Birbirinizi  sevmedikçe  de  gerçek anlamda iman etmiş olmazsınız."  Buruyor. Yüce Mevla (CC) kendi sevgisini  ve sevdiklerinin sevgisini gönlümüzden eksik etmesin. Şu yalan dünyada gökyüzü, muhabbet çadırımız, güneş de sevgi bayrağımız olsun.. .

Aziz dostlar ! Başkalarını seversek Allah da bizi sever. Başkalarını affedersek Allah da bizi sever.  Başkalarına cömert davranırsak Allah da bize cömert davranır.  Bir sonraki yazım da buluşmak üzere esen kalınız  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi