Hortum %80 oranda zarar verdi

Hortum %80 oranda zarar verdi
Pazartesi günü meydana gelen sağanak yağış sonrası oluşan ve belirli bir hat üzerinde etkili olan hortum

Neticesinde, hortumun etkili olduğu alanlarda yetkililer hasar tespit çalışması yapmaya başladı.

Pazartesi günü meydana gelen sağanak yağış sonrası oluşan ve belirli bir hat üzerinde etkili olan hortum neticesine Çarşamba’nın birçok köyünde ciddi zararlar oluşmuş olayın ilk anından itibaren bölgeye intikal eden ekipler hasar tespit çalışması yapmaya başlamışlardı. Dün Çarşamba Gıda Tarım ve hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Samsun İl Afet müdürlüğünden ekipler bölgede incelemelerini sürdürdüler.

98c2q.20120704112916.jpg

Çarşamba Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bağlı ekipler yaklaşık 13 ekip ve 25 kişiyle Hortumdan Etkilenen 17 köyde araştırma yaptılar. Çarşamba Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman Tarafından Yapılan açıklamada, bölgede özellikle meyve bahçeleri olmak üzere birçok tarımsal alanın zarar gördüğü yönünde bilgi alındı. Akman yaptığı açıklamada hortumun etkili olduğu bölgede %20 ile %80 oradan değişen miktarda bir hasar tespit ettiklerini dile getirirken hasarın özellikle Akçaaltı, Ulubey ve Köklük Köylerinde yoğunlaştığını belirtti. Bu köylerde özellikle kavak fidelerinin tamamen kırıldığından bahseden akman bölgedeki vatandaşlarımız hortumdan yoğun olarak etkilenmiştir denildi.

98c47.jpg

Fındıklarda dökülme var

Hortumun etkili olduğu bölgelerde Fındık ağaçlarının da yoğun oranda zarar gördüğünü belirten Akman, “Fındık çok fazla olmasa da bazı yerlerde köklerinden ya sökülmüş ya da kırılmış onun haricin asıl büyük zarar fındıkların fırtınanın etkisiyle dökülmesi olmuştur denildi.

Rakam bu gün açıklanacak

Akman açıklamalarında henüz verileri yeni topladıklarını toplam oluşan zararın maliyeti konusunda şu an itibari ile bir şey söylemenin mümkün olmadığını belirtirken, kesin rakamların bugün itibari ile kalemlerin daha da netleşmesiyle oluşacağını belirti.

YEDAŞ Elektrik hatlarının onarmaya çalışıyor

Hortumda özellikle hasar gören enerji nakil hatlarından kaynaklı bölgede bir köye hala elektrik verilemezken YEDAŞ ekipleri hatları onarmak için hızlı bir biçimde çalışıyor. Ağaçların elektrik hatlarının üzerine devrilmesinde kaynaklı temizle işlemlerinin uzun sürdüğünü belirten yetkililer bugün bütün köylerimize elektrik verilecektir denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber