Hollanda’dan Çarşamba’ya Engelli Seferberliği…

Hollanda’dan Çarşamba’ya Engelli Seferberliği…
Hollanda Samsunlular Derneği tarafından engellilere yardım amacıyla organize edilen ve Hollanda’da düzenlenen kampanya ile birlikte Engelliler için alınan 46 akülü araç Çarşamba Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen t

 

Hollanda Samsunlular Derneğinin başlatmış olduğu kampanya neticesinde kampanyaya bağışta bulunan yaklaşık 100 Samsunlunun destekleri ile alınan Akülü engelli araçları, Çarşamba Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın belirlediği 46 engelli vatandaşa Kaymakamlığın önünde düzenlenen törenle teslim edildi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı törende engellilerin, verilen akülü araçlardan kaynaklı çok mutlu olduğu gözlendi. Düzenlenen törene, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, CHP ilçe Başkanı Sinan Yaşar, Hollanda Samsunlular Derneği Başkanı Cengiz Yılmaz’ın yanı sıra Sosyal Yardımlaşma görevlileri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Törende konuşma yapan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız,  katkılarından kaynaklı Hollanda Samsunlular Derneğine teşekkür ederek, “Hollanda Samsunlular Derneğine yapmış oldukları bu anlamlı bağıştan kaynaklı çok teşekkür ediyoruz. Engellilerimizi bir parça olsun sevindirebilmek bizler için çok önemli. Zaten bizler onları engelli olarak görmüyoruz. Bu desteğimizle birlikte engellerinin bir parça azalacağını düşünmek bizleri mutlu ediyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının belirlediği insanlara bu araçlarımızı veriyoruz.  İlerde bir gün, eğer olurda bu araçlara ihtiyacınız kalmazsa bu araçlardan başkalarının da faydalanabileceğini düşünün ve araçları geri bizlere iade edin ki bizde araçları yine ihtiyaç sahiplerine ulaştıra bilelim” dedi

Tören ardından açıklamada bulunan Hollanda Samsunlular Derneği Başkanı Cengiz Yılmaz, “burada bir çok engelli insanı sevindirdik. Bu gurur verici bir olay. Bu organizasyonunda derneğimize 100’e yakın Samsunlu maddi desteklerini sunmuştur.  Düzenlediğimiz kampanya ile birlikte bu araçlarımızı engelli vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Araçlarımızın bir tanesinin maliyeti ortalama 1000 TL civarında. Bu kampanyamıza önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğiz.  Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşlarına sesleniyorum. Gelin destek verin, daha çok engelliyi sevindirelim” dedi.

Törenin ardından dağıtılan akülü araçların nasıl kullanılacağını da engelli vatandaşlara anlatan Cengiz Yılmaz, araçların engelliler için büyük bir kolaylık olduğunun altını çizdi.

Haber- Foto: Serkan Karahan

hollandaa.jpg

hollandaa2.jpg

hollandaa1.jpg

hollandaa4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber