Hocalar’dan Göğceli Camii’ne Ziyaret

Hocalar’dan Göğceli Camii’ne Ziyaret
Türkiye genelinde farklı üniversitelerden Samsun’a gelen İlahiyat Fakülteleri İslam Sanat Tarihi öğretim görevlileri Çarşamba Tarihi Göğceli Camii’ni ziyaret ettiler

Türkiye’deki İlahiyat Fakülteleri öğretim görevlileri, her yıl yaptıkları koordinasyon toplantılarının yenisini Ondokuzmayıs Üniversitesinde yaptı. Çarşamba İlçesi’nde bulunan Tarihi Göğceli Camii, Rahtıvan Camii’ni de ziyaret eden İslam Sanat Tarihi öğretim görevlilerine Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ev sahipliği yaptı.

“Göğceli camii, türkiye’nin en eski ahşap yapısıdır”

Tarihi Göğceli Camii’nin Türkiye’nin en eski ahşap yapısına sahip olduğunun altını cizen Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Çarşamba Bölgemiz Miladı 12. Asırdan itibaren Müslüman Türklerin ilk yerleştiği ve şehirlerini kurdukları, mülk edindikleri yerlerdendir. Ülkemizin en eski ahşap yapılarının başında gelen Göğceli, Şehhabil ve Ordu Köyü Camileri de onların eserlerindendir. Çarşamba olarak bu eserleri tanıtmaya çalışıyoruz. Dünya’nın birçok yerinden ziyaretçi akınına uğrayan Göğceli Camimiz halen ibadete açıktır. Ülkemizin farklı üniversitelerinden İlçemize gelen değerli İslam Sanat Tarihi öğretim görevlisi hocalarımıza ziyaretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

Misafirperverliğinden dolayı Başkan Dündar’a teşekkür eden İslam Sanat Tarihi öğretim görevlileri, “Tarihi Göğceli Camii kesinlikle tanıtılması ve ziyaret edilmesi gereken tarihi bir yapıdır. Burada bulunmaktan mutlu olduk.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel