Hızlı davran hayat kurtar

Hızlı davran hayat kurtar
Stent for Life (SFL)”Hızlı Davran Hayatını Kurtar” projesi kapsamında Narman Toplum Sağlığı Merkezi tarafından stant açıldı.

Proje kapsamda Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Narman Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Narman Öğretmen Evi önünde stant açıldı. Stantta boy-kilo, tansiyon ve kan şekeri ölçümü gerçekleştirilirken, kalp krizi ile ilgili broşürler dağıtılarak vatandaşlar bilgilendirildi.

Kardiyovasküler hastalıklar ve özellikle Akut Miyokard İnfarktüsü (kalp krizi) ülkemizde görülen ölümlerin en sık nedeni olduğunu belirten uzmanlar, “Ülkemizde kalp krizi geçiren hastaların hastalık hakkında farkındalık düzeyinin düşük olmasına bağlı olarak hastaneye çok geç başvurduğu görülmektedir. Ülkemizde toplumun kalp krizi belirtileri konusunda bilgilendirilmesi ve kalp krizi geçiren bireylerin erken başvurusunun sağlanmasına yönelik farkındalık çalışmalarının yürütülmesi planlanmıştır. Bu kapsamda Türk Kardiyoloji Derneği ve Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin işbirliğinde ve ülkemizin de dahil olduğu 10 ülkede “Stent For Life (SFL) “Hızlı Davran Hayatını Kurtar” projesi yürütülmektedir.” Dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir