İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

​​​​​​​HİÇ BİR BAŞARI KARŞILIKSIZ KALMAZ

​​​​​​​HİÇ BİR BAŞARI KARŞILIKSIZ KALMAZ

                  Samsunspor Ve Çarşambaspor ayrılmaz bir bütün geçmişten geleceğe yürüyen,36 km fiziki mesafe nerede ise kapanmış şehirleşmiş ve  kentleşmiş vede birleşmiş . Tekkeköy’e Samsunspor için stad yapıldıktan sonra sportif alanda da birliktelik daha bir yoğunlaşmış.

                  Samsunspor Kulüp başkanımız Yüksel YILDIRIM beyin Çarşambasporla ilgili Tveter paylaşmını gördüğümde aklıma ;

                  Yalova’da görev yaptığım dönemde 2001-2002 döneminde Beşiktaş takımının  Yalovasporla anlaşması  ve Efsane hoca serpil Hamdi Tüzün’ün hoca olarak gönderilmesi geldi.Yalovaspor 3 ligde oynuyor ve Beşiktaşın altyapısı olarak planlanıyordu.Fakat bu oluşumda tutmadı.

                    Samsunspor ve Kadıköy örneğinde de bunu yaşamıştık .

                   Buna benzer bir çok oluşumun karşılığının olmadığı bir gerçek Türk futbolunda ve Sporseverlerin  karıştırdığı Altınordu takımı ile kıyaslama yapılması  bu tür oluşumların.

                   Yüksel Yıldırım Samsunsporu dip noktadan aldı ve hayal edemeyeceği bir yere getirdi ve daha büyük hedeflere götürmek için yola çıktı,oluk oluk para harcamakta.Sonuçta şirketleşen Samsunspor kar etmek durumunda ve başarılı olmak zorunda.Kapitalizmin tüm kuralları burada geçerlidir güzel temennilerle de başarının gelmediği bir gerçektir.

                   İş hayatında zirvede olan Başkanımızın da bunu başaracağına inanıyorum……

                   Bu tespitlerimizi bir kenara bırakırsak ;

                   Yüksel Başkanımızın tveter paylaşımından Çarşambasporla ilgili doğru bilgilendirilmediği kanaati hasıl oldu bende,geçmişe atfen Çarşambaspor ve Samsunspor ilişkilerinin iyi olmadığı doğru bir tespit olmasa gerek.1923 yılından bu yana kendi ayakları üzerinde duran ve kimi zaman sıkıntılı dönemler geçirsede özellikle son 20 yılda Belediye Başkanlığımızın sınırsız destek verdiği  bir Çarşambaspor var.

                  Samsunspor kulübünün sıkıntılı zamanlarında Başkanlığını yapmış parasını ve emeğini harcayan Çarşambalı hemşerilerimiz var Kazım Yılmaz Başkan gibi …iyi ilişkiler olmadığının emaresi nedir acaba ? Geçmişi araştırdığımızda bizim görebildiğimiz bu.

                  Çarşambaspor 1923 yılından beri yolunu çizmiş ve yürüyor zaten ,Samsunda Spor yürüyüşünün  Amiral gemisi Samsunspordur ve Çarşamba,Bafra ,Terme vb bu yürüyüşün destekçileri olmaları gerekir.Bunun içinde ilişkilerin dengelerin gözetilerek yürütülmesi esastır.Samsunspor bir oyuncuyu 3 ligde Çarşambaspora  gönderdi ve oynatılmadı gibi bir yaklaşım doğru olmasa gerektir.eğer her gönderilen oynatılacaksa O zaman o takım Çarşambaspor olmaz,hoca hoca olmaz diğer oyuncalar yok hükmünde olur,sporcu zaten hak ederse formayı kimse sırtından alamaz zaten .

                 Amiraller  kırk düşünüp bir söylerler ,Şeyh Edep Alı’ nın Osman gaziye nasihatları tam bu böyle zamanlar içindir “Ey oğul, artık Bey’sin! Bundan sonra öfke bana, uysallık sana. Gücenme bize, gönül alma sana. Suçlamak bize, katlanmak sana. Acizlik bize, hoş görmek sana. Anlaşmazlıklar bize, adalet sana. Haksızlık bize, bağışlamak sana.” 

                   Samsunspor  hepimizin vazgeçilmezi,ben kendimce her hafta biletimi alarak maça gidiyorum ve takımımıza destek vermeye çalışıyorum elimden gelen bu,ayrıca köşe yazılarımda birleştirici yazılar yazma gayreti içinde oluyorom.Samsunspor Süper liğ yolunda ilerlerken herkesin desteğine ihtiyacı var ve hele Yüksel Yıldırım gibi bir Başkanın liderliğinde hedefe doğru giderken böyle gereksiz polemiklerin camialara bir fayda vermeyeceği kanaati taşıyorum .

                  Samsunspor bizim rakibimiz değil Futbol gemisinin Amiralidir dün böyleydi bugünde öyle olacaktır,yarında .

                  Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum . 

 

                      

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi