Heyelan mağdurlarına Konut yapımı başladı

Heyelan mağdurlarına Konut yapımı başladı
Yaklaşık 4 yıldan bu yana heyelan nedeni ile evleri kullanılamaz hale gelen Ağcagüney Mahallesinde ki 50 aileden 10 aileye Samsun Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı aracılığı ile konut yapımına başlandı.

Çarşamba İlçesine bağlı Ağcagüney Mahallesinde 4 yıl önce başlayan heyelan nedeni ile 50 aile mağdur olmuştu. Bu nedenle İlçe Kaymakamlığının ve Samsun Valiliğinin başlattığı araştırmalar neticesinde Mahallede heyelan ve çökmelerden mağdur olan 50 aileye tahliye kararı verilmiş akabinde istekli olan 10 aileye Samsun Valiliği  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı aracılığı ile belirlenen bölgede konut yapımına karar verilmiş, ihalesi yapılarak çalışmalara başlanıldı.

Samsun Valiliği  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı aracılığı tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan ihale sonrasında 10 Konutun yapımına başlanıldı. Zemin artı 3 katlı ve çift daireli olacak şekilde 2 bina yapım inşaat çalışmasına başlanılan bölgede incelemelerde bulunan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Caner Yıldız, "Ağcagüney'de ki heyelan ve çökmelerden kaynaklı vatandaşlarımızın arzuları doğrultusunda 10 tane afet konutu yaptırıyoruz.  İnşaatımız 2 blok halinde 10 daireden oluşuyor. İnşaat sanırım 8 veya 9. Ayda tamamlanarak afet yani konut sahiplerine teslim olacak. Aslında bölgemizde 50 konut heyelan ve çöküntüden mağdur olmuştu ama bu mağdur olan vatandaşlarımızdan 10 aile konut için müracaat etti. Diğer 40 ailemiz bu haktan faydalanmak istemediler. Bizler de bu 10 aile için konut yapılıyor ve bundan sonra da konut yapımı için müracaat olsa artık kabul edilmeyecek. Yeni konutlarımız da bölgenin en iyi zeminine sahip bölgeye yapılıyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

1O aileye Ağcagüney Mahallesinde yapımı başlanan konutlar 774.000 .00 TL ye İlham inşaat tarafından yaptırılıyor. 250 gün içinde yapımı tamamlanarak teslim edilmesi şartı bulunan konut inşaatında çalışmalar son hızla sürdürülüyor.

HABER-FOTO: Nuri Oğuzhan ŞEKER-Kenan GÜN

magdur1.jpg

magdur2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber