HERKES EKMEĞİNDE

HERKES EKMEĞİNDE
Kısa süre öncesinde birkaç Büyükşehirlerde uygulanan ekmek zammı bu hafta başı itibarıyla Samsun’da da ekmek fiyatı güncellenerek 220 gram ekmeğin satışı 7,5 TL oldu

Kısa süre öncesinde birkaç Büyükşehirlerde uygulanan ekmek zammı bu hafta başı itibarıyla Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nda alınan karar ile beraber Samsun’da da ekmek fiyatı güncellendi. Çarşamba Fırıncılar Odası’nın yayımladığı ekmek fiyat tarifesinde 220 gram ekmek satışının 7,5 TL olacağı belirtildi. 29 Temmuz tarihinde yayınlanan fiyat tarifesi, 31 Temmuz itibarıyla fırınlarda ve küçük esnaflarda 220 gramı 5 TL’den satılan ekmek 7,5 TL’den satılmaya başlandı.

“Esnaf rahatladı zannediliyor”
Herkesin ekonomik açıdan dolayı sıkıntıda olduğunu söyleyen fırın çalışanı Emrah Özbakır, “Dün üç tane ekmeği 15 TL’ye alırken, bugün sadece iki tane alabiliyor. Ekonomik açıdan hem müşteri hem de biz sıkıntıdayız. Bize çokta olumlu açıdan yansıdı diyemeyiz. 350 TL olan un çuvalı 650-700 TL değerinde. Esnaf rahatladı zannediliyor ama bize bir faydası olmadı. Biz yine zor durumdayız. Müşteri daha da zor durumda. Gram arttırması da yapıldı sadece fiyata yapılmadı. Gramı 200’den 220 grama çekildi ki inan bu bile ekmekte fark ediliyor. Biraz erken olsaydı fiyat bu derece dikkat çekmezdi. Her şeyin zamlandığı döneme geldi. O yüzden müşterinin bu kadar dikkatini çekiyor.” İfadelerini kullandı.

Ayrıca fırın esnafı Özbakır, ekmekte kullanılan malzemelere zam gelme durumunda tekrardan 220 gram ekmeğe zam gelme ihtimalinin olduğunu vurguladı.

HABER: Rabia Miray ŞEN – Furkan ÖZTÜRK - Ünal DALDALimg-0388.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber