Herkes Birinci Sınıf Vatandaş

Herkes Birinci Sınıf Vatandaş
Çarşamba Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçe merkezi ve köylerde ihtiyaç sahiplerine yeni ev yapımı ve mevcut evlerin onarımı için barınma yardımı devam ediyor.

SOSYAL DEVLET AK PARTİ İLE HAYATA GEÇTİ

Bu kapsamda yapılan çalışmaları yerinde görmek için köylere giden AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse “ AK Parti iktidarı ile birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kuruluş amacına uygun olarak aktif hale getirilmiş, soysal sorunların tespiti ve çözümüne yönelik çalışmalara hız verilmiştir.  Bu amaçla barınma gibi en temel yaşam ihtiyacının karşılanması amacıyla İlçe Kaymakamımız Caner Yıldız başkanlığındaki İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ilçe merkez ve köylerinde ikamet edip barınma sorunu yaşayan vatandaşlarımıza yeni ev yapımı ya da mevcut evlerin onarımına yönelik yardımlar yapmış, yapmaya da devam etmektedir.  “dedi.

Köse, “Bu amaçla ilk etapta 24 proje hazırlanarak, ihtiyaç sahiplerinin bir kısmına yeni ev yapılmış, bir kısmının da mevcut evlerinin onarımı yapılmıştır. İkinci etap için ihtiyaçlar tespit edilmiş hazırlanan 36 proje bakanlığın onayının ardından uygulamaya geçecektir. Barınma yardımı ile sosyal güvenceden yoksun fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşların, bazı şartları taşımları şartı ile kötü koşullara sahip konutlarının hazırlanacak rapora göre yeni yapım ya da onarımının yapılarak muhtaç durumdaki vatandaşlara barınma yardımı ile daha sağlıklı koşullarda yaşam alanlarının sağlanması amaçlanmıştır. “ şeklinde açıklamada bulundu.

Barınma yardımı için ihtiyaç sahiplerinde aranacak şartlar hakkında bilgi veren Köse: “İhtiyaç sahiplerinin, dul, yaşlı, ailede kronik rahatsızlığı olan birisinin olması, ailede engelli birisinin olması, afet (yangın, sel, deprem vb.) kapsamında bir durumunun söz konusu olması, kişinin kendisine ait tapusunun yada muvafakat namesinin olması gerekmektedir. ”dedi.

MİLLETİN DERDİ İLE DERTLENMEK SOSYAL DEVLETİN EN ÖNEMLİ GÖREVİDİR

Bu tür projeleri hayata geçirmek için çalışmalara devam edeceklerini ifade eden AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse; “Anayasamızın temeli olan Sosyal Devlet ilkesini hayata geçiriyoruz. Devletin fakir fukarayı, garip gurubaydı koruyup kollama, onları arayıp bulup ihtiyaçlarını tespit etme görevi vardır. Milletin derdi ile dertlenmek sosyal devletin en önemli görevidir. Bizim için her vatandaşımız birinci sınıf vatandaştır. Biz bunu hayata geçiriyoruz. Bundan sonra da bu tür projeler devam edecektir.”  dedi.

HABER: Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber