‘Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap’ etkinliği

‘Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap’ etkinliği
‘Samsun Okuma Vakti’ projesinin 3. Yılında gerçekleştirilen ‘Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap’ etkinliği Çarşamba Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çarşamba Öğretmenevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Başsavcısı Gültekin Bülbül, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Çarşamba Emniyet Müdürü Turgay Begen, Çarşamba İlçe Müftüsü Osman Karagöz, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, MHP İlçe Başkanı Kemal Düzgün, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
‘her-yere-kitap,-her-yerde-kitap’-etkinligi--1-001.jpg
Programda konuşma yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “3 yıl önce ‘Bir şehir değişir,  Türkiye değişir’ sloganıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde Samsun Maarif Hareketi başladı. Bu proje eğitimin bütün birleşenlerini bütüncül anlayışla daha iyiye götürmeye ilerletmeye ve kaliteyi yakalamayı amaçladık. Kütüphane Müdürümüzden aldığımız verilerle 3 yıl önce Çarşamba Halk kütüphanesinin kayıtlı üye sayısı 4 bin 300 bugün itibariyle 10 bin 400. Bunun %45’i 16 yaş altı yani ortaokul lise öğrencileri ben buradan Kütüphane Müdürümüze çalışmalarından dolayı oraya gönlünü verip kattığından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bu proje okullarımızda öğrencilerimize bir okuma alışkanlığı kazandırmak için okullarımız kendilerine göre kendi planını yapıp uyguladılar. Her gün okuma saati alanları belirlediler. Bu yetmedi akşamleyin evde aileleriyle beraber, televizyon, bilgisayar, telefonlar bir kenara bırakılıp devam edildi. Şimdi biz bu güzelliği bu zenginliği dışarıya taşımak istiyoruz. Okullarımızın dışında bütün sosyal hayatın içinde kitabı okumayı gündemimiz haline getirmek istiyoruz. Bu proje sayesinde yine net verilerle çünkü okumayı okulda da başarılı olduğunu hayatta da başarılı olduğunu hepimiz biliriz.” dedi.
‘her-yere-kitap,-her-yerde-kitap’-etkinligi--3-001.jpg
Milli Eğitim Müdürü Esen, “Okullarımızda uygulanan ve başarıyla uygulanan proje biz bu projemizi Çarşamba’da Çarşambamızı okuyan kitapla iştigal eden bir şehir haline getirmek istiyoruz.  Onun için ‘Her Yere Kitap, Her Yerde Kitap’ projesinin canı gönülden, bu işin en önünde gideni olarak, hayatımızda yapacağımız en önemli işlerden bir tanesi bu bir kitap bir insanı değiştirir. Bunun zevkini herkese tattırmak istiyoruz. Şimdi okumanın önemini biliriz de maalesef millet olarak bu konuda çok zayıfız niye okumuyoruz işte okuma alışkanlığımız yok ama okumada hiçbir yan tesir olmadığını biliriz. Bu konuda öğrencilerimize bizden sonraki nesillere nasihatle değil, öğütle değil, tavsiyeyle değil yaşayarak, bir örneklik teşkil edilmelidir.”dedi.
‘her-yere-kitap,-her-yerde-kitap’-etkinligi--4.jpg
İl Milli Eğitim Müdürü Esen’in konuşmasının ardından açıklama yapan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Önemli bir kampanyanın 1 yaşını daha doldurmuş olması ve yeni bir yaşına girmesi vesilesiyle bir aradayız. Saat 20.00’da herkesin kitap okuyarak ailesiyle beraber bir etkinliği başlattığı bir faaliyetti. O zamanlarda hatta Samsuna gidin konuşulmuş bir durumdu ama bugün ben bakıyorum Samsunun tamamı bu işi sahiplenmiş. Hep birlikte öğrencisiyle, öğretmeniyle, idaresiyle birlikte Milli Eğitim içindeki, dışındaki tüm paydaşlarıyla bu etkinliğinin daha da büyümesine herkes hizmet etmek gayreti içerisinde bu etkinliğin başlatılmasında büyük emekleri olan kıymetli İl Milli Eğitim Müdürümüzü kutluyorum.  Belediye olarak okullarımızın hem çocuklarımızın, hem de okuma faaliyetinin en büyük destekçilerinden biriyiz. Çarşamba’da bu konu ile alakalı bizde kampanyalara gerekli destekleri veriyoruz. Okullarımızın kütüphanelerin yenilenmeleriyle alakalı çalışmalar içersindeyiz. İlçe halk kütüphanemizin inşallah yenilenerek Çarşambayı yakışır, Samsunun en fazla abone sayısı olan bir kütüphaneyi Çarşambada olması gerektiği fiziki şartlara inşallah kavuşturmanın gayreti içersindeyiz. İnşallah Samsunun en fazla okuyan ilçesi Çarşamba olacak.” Cümlelerine yer verildi.

Son olarak konuşma yapan Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım ise, “Medeniyetin ortaya çıkması kitapların sayesinde oluşuyor. Batıda herkesin okumaya önem verdiğini görüyoruz.” Diyerek yetersiz olan bu kütüphane sorununun çözüleceğinden emin olduğunu aktardı.

HABER: Serdar YILMAZ – Fahri GÜNGÖR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber