“Her Türlü İşbirliğine Açığız”

“Her Türlü İşbirliğine Açığız”
Ukrayna Büyükelçisi AndriiSybiha Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Ukrayna ile ilişkilerin güçlendirilmesi için mesai harcayacağız” dedi.

KENTİMİZİN KALKINMASI İÇİN HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Büyükelçi AndriiSybiha’ya teşekkür eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun ile Ukrayna arasında direkt uçuş yapmak istediklerini belirterek “Odesa ve Yalta dünya güzeli şehirleriniz. Yalta ve Odesa’ya en az üç kere gittim. Kardeş şehir ilişkileri kurmaya çalıştım. Bu ilişkileri geliştirmek için çok enerji harcadım. Ülkeler arası ilişkiler küçülmüş dünyada karşılıklı menfaatlere dayalı. Kurduğumuz ilişkilerde tek taraflı olmamalıyız. İş adamlarımız karşılıklı ortaklıklar kurmalı. Refahımız ancak böyle yükselir. İyi bir gelecek inşa etmemiz karşılıklı ilişkilerden geçer. Her iki ülkenin ihracatını nasıl arttırabiliriz diye uğraşıyoruz. Samsun Havaalanı’ndan bir uçak kalksın Ankara’ya indiğinden daha kısa sürede Odesa’ya iner. Odesa ile Samsun arasında direkt uçuşlar yapabiliriz. Direkt uçuşları Rusya’nın Novorossiysk şehri ile Samsun arasında yapıyoruz. Aynı ilişkiyi Odesa ile de kurabiliriz. Direkt uçuşlar için Ukrayna’daki bir havayolu şirketi ile anlaşabiliriz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde hava yolu bağlantısı dahil çok güzel işlere imza atabiliriz. Biz cesaret ederiz. Sizinle bu çabaları ortaya koymaya hazırız. Siz de hazırsanız Ukrayna ile karşılıklı ticareti, turizmi geliştirmek istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

BÜYÜKELÇİDEN BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

Ukrayna Büyükelçisi AndriiSybiha ise İşitme Engelliler Olimpiyatları Deaflympics 2017’de Ukraynalı sporculara gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, “Aynı dili konuşmuyoruz ama kalben anlaşıyoruz. İşitme engelliler olimpiyatlarında sporcularımıza gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ediyorum. 4 dönemdir belediye başkanısınız. Bu kadar tecrübeli biriyle tanışmak benim için onur verici. Sabah çok erken saatte gelmemize rağmen hiç yorgun değiliz şehrin kendisi de havası da muhteşem. Karadeniz Ukraynalılar Derneği başkanımız da Ukrayna ve Samsun arasında bir dostluk köprüsü oluşturdu. Derneğin kurulmasında verdiğiniz destekler için teşekkür ediyorum. Samsundaki iş dünyası ile bir araya gelerek Ukrayna’yı daha iyi tanıtmamız gerekiyor. Bölgeler arası ekonomiyi geliştirmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ukrayna’dan Türkiye’ye bir milyondan fazla turist geldi. Bu sayıyı daha da yükseltmek için birlikte çalışabiliriz” dedi.

  Ziyaret karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir