Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

“HER ŞEY GÜZEL OLUYOR’DU?”

“HER ŞEY GÜZEL OLUYOR’DU?”

 

Evet, başlıktan da anlayacağınız üzere konu belli. Konu yine hemen Belediyeye yönlendirilmiş diyeceksiniz. Biliyorum. Ama Belediyenin kusuru olduğu kadar başkalarının da olduğunu söyleyeyim de. Sonra Belediye ile uğraşıyor demesinler.

Konu nedir?

Cumartesi ve Pazar günleri biliyorsunuz ki ilçede ki Sürücü Kurslarının Direksiyon imtihanları yapılıyor ilçemizde. Nerede yapılıyor derseniz? Evlere şenlik derim.

Neden evlere şenlik. Bir dönemler çok iyi hatırlıyorum Sürücü Kurslarına imtihan ve akabinde eğitim pisti zorunluluğu getirilmişti. Bu nedenle çoğu Sürücü Kursu ilçe merkezi dışında sakin alanlara küçükte olsa pistler yaparak eğitimleri bu noktalarda veriliyordu. Peki devlet Sürücü Kurslarına pist zorunluluğu getirirken, Acaba kendisi bu kurs sahiplerine ve Milli Eğitim ağırlıklı kontroller yaptırdığı sınavlar için ki,

Özellikle direksiyon imtihanı için imtihan pisti veya kulvarını kendisi neden yapmaz veya yaptırmaz.

Devletin sürücü pisti yapacak yeri mi yok?

Sürücü adaylarına yıllardır Çarşamba’da trafiğinin en yoğun olduğu Yunus Emre Caddesi veya Hasanlı Sokağında çile çektirilir. Yıllardır şükür kaza olmadığı için de bu konuda sadece görevlendirilen ve belli ücretler alan Milli Eğitimde kavgası sürer. Beni görevlendirmediler, filanı görevlendiriyorlar. O bilmem kimin adamı ona görevlendirme yazılır ama bize yazılmaz polemiğinden öte bu konu hiç eleştirilmedi. Ama kazın ayağı Cumartesi günü ortaya çıktı. O kazın ayağında direksiyon imtihanına giren sürücü Kursu aracı yada diğer adı ile Sürücü adayının direksiyon sınavı için kullandığı araçla Türk Telekom aracı kafa kafaya girdi. Nerede? Türk Telekom aracı sürücüsünün hatası var mı yok mu sorgulamıyorum hiç. O yolda geçiş üstünlüğü kimin sürücüye hangisi öğretildi. İşte Belediyenin hatası hem de en büyük kazığı millete bu nokta da.

Belediyenin Yunus Emre Caddesini ikiye bölen ve DSİ kavşağına uzanan yeni asfalt ile Yunus Emre Caddesinin kesiştiği noktada. Hani inatla kaldırımı yapılmayan milletin yolda yürümek zorunda kaldığı yol. Çarşamba Güzel oluyor ya’…

Bu yol yapılalı çok kısa süre oldu ama 2 trafik kazası oldu. Şükürler olsun ki şimdilik ölümlü kaza yok. Bu konuda onlarca haber yapsak bile içinde küçücük bir korku veya sıkıntı yaşamayanlar sustu, ilgisiz kaldı. Ve akabinde önce başka kaza, Cumartesi günü ise Sürücü Adayı ile Telekom aracı kafa kafaya girdi. Yeni bir kaza daha. Yine ölü yok. Hadi yaaa. ÖLÜ YOK…

Ama küçükte olsa yaralarla kurtulanlar var, mesela birisi Öğretmen. MEM den görevli.

İmtihan güzergahına bakın. Maşallah. Araç trafiğinin en yoğun olduğu cadde üzerinde.

Milli Eğitim uyuyor, Belediye uyuyor… Çarşamba Güzel Oluyor…

Şimdi birileri Kaymakamlığa atfediyor bu olayı. Asıl sorumlu olanlar sanırım Milli Eğitim İlçe ve İl Müdürlüğü olsa gerek. Çünkü sürücü adayların resmi kontrolü onlarda olmasından sanırım. Araç sürmeyi henüz yeni öğrenen adayların pistini siz oraya koymakla hata yaptınız.

Bence o pisti gidip Çınarlık’ta bulunan Çarşamba Havaalanını kullanın. Sürücülerin sınavını orada yapın. Kaza olma riski daha az. Çünkü uçaklar gece ve sabah erken saatlerde inip kalkıyor saha boş. İşin gırgırı tabi…

Yahu sizler hiç mi dertlenmezsiniz. Sizin sorumluluk ve insan hayatına verdiğiniz değer bu kadar mı? Konunun başka detayını sonra yazacağım da, önemli olan konuya ilk dokunuş. Gerisini bekleyin. İnşallah o zamana kadar bu pistin yeri de şekli de değişir.

Bu arada harbi sürücü kursunun aracının zararını şimdi Belediye mi, Milli Eğitim mi yoksa Sürücü Kursu kendisi mi karşılayacak. Allah korusun birisi ölseydi onun hayata geri kim döndürecekti.

Sormadan edemedim işte. Ama “ÇARŞAMBA GÜZEL OLUYOR…”

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi