“Her şey ekmek parası için”

“Her şey ekmek parası için”
Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları fırın işçilerine zor şartlar altında mesai yaptırıyor

Samsun’un Çarşamba İlçesinde fırın işçileri sıcak havalardan dolayı zor şartlar altında çalışıyor. 40 derecelik sıcak havada 200 dereceyi bulan fırın sıcaklığının yanı başında ekmek çıkarttıklarını belirten fırın işçileri, ekmek parası için sıcak havaya katlanmaları gerektiğini belirttiler.

“Fırın alanı 50-60 derece civarında”

Kaliteli ekmek sunmak için gece gündüz çalıştıklarının altını çizen Fırın işçisi Hasan Acçay“Fırın işçisi dışarıda 40 derece olan sıcaklığımız fırının içine girdiği zaman 50-60 derece civarında oluyor. Ekmeğin sıcaklığı bize vurduğunu tahmin ettiğimiz zaman sıcaklık derecesi 60 dereceği buluyor. Bu zorluklarda 35 sene çalıştığımız için alışkın olduğumuz için bu bizi zorluyor. Ama her şeyin bir zorluğu var biz de ekmek parası için bu zorluğu çekmek zorundayız. Bu sıcağın altında çalışmak zorundayız. Halkımızı kaliteli mallarımız ile memnun etmek için soğuk sıcağı göz ardı etmeden bütün emeklerimizi veriyoruz.” diye ifade etti.

img-0324.jpg

“İyi şartlar altında ekmek yapmak”

Çalışma saatlerine düzenlemeler gelmesi gerektiğini vurgulayan Fırın işçisi Emrah Demirci “Yaklaşık 16 senedir burada çalışıyorum sıcaklık çok fırında daha çok sıcaklık var. Her gün çalışıyoruz tatilimiz yok. Çalışma saatlerimiz sıkıntılı. Bu zorlukların yanında sıcak havaylamücadele ederek çalışıyoruz. Bizim tek istediğimiz çalışma şartlarımızda düzenlemeler gelmesidir. Bu sıcaklıklara alışık olmayan özellikle bu sıcakta alışık olmayan kişiler fırında çalışamaz. Biz bu mesleğe emek verdik. Halen veriyoruz. Tek derdimiz; iyi şartlar altında ekmek paramızı kazanmak.” Şeklinde konuştu.

img-0326.jpg

“Pazar tatili istiyoruz”

Ekmek parası için mücadele verdiklerinin söyleyen Fırın işçisi Emrah Özbakır“Burada taze taze sıcak ekmeğimiz çıkıyor. Ekmek çıkarken sıcaklığı yüzümüze vuruyor, akşama kadar yoruluyoruz. O yüzden hava sıcaklığı 35-40 derece ise biz bunu 45-50 derece olarak görüyoruz.Bu durumdaçok zorlanıyoruz. Yarım saatte bir istirahat yapıyoruz. Pazar günü işçilerin izin hakkı olmuş olsun istiyoruz.” dedi.

HABER: FURKAN ÖZTÜRK- ZAFER CAN KARAHAN - ÜNAL DALDAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber