Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Her insan yapmak istediğini yaparsa!..

Her insan yapmak istediğini yaparsa!..


Dün sosyal medya da dolaşırken AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın söylediği iddia edilen bir açıklaması dikkat çekti.
Vekil Tayyar demiş ki;
"Ben milletvekili olarak Cumhurbaşkanı'na söylediğim şeyleri iletemiyorum. Çok özel bir kayıt götürdüm, Cumhurbaşkanı'na. İzlettim ÇILDIRDI. Böyle bir şey nasıl olur diye. Oysa benim o kaydı bir yıl içerisinde göndermediğim danışmanı yoktu! İzletmemişler Cumhurbaşkanımıza. Onlar hâlâ ordalar. Bir yerde problem var.. Sıkıntı Büyük"
Bu sözden sonra diyorum ki;
Söyleyin bana, bu sözlerde anlatılmak istenen nedir?. Anlayabilen var mı?
Ve o nedenle de diyorum ki; "Ülke de her insan yapmak istediğini yaparsa Ülkemizde ve dünyada düzen kalır mı?"
Bu günkü yazımı yukarıda ki sözlere binaen Şems ile Ateistlerin soru ve cevaplarını anlatan hikaye tamamlayayım:
Bir zamanlar ateist bir grup Şems'e gitmişler.
Şems'de o sıra bir kerpiç ile oyalanmaktadır
Ateistler demişler ki;"Müsaitsen sana 3 sual soracağız!"
Şems: "Müsaidim birinci soruyu sor" demiş.
Ateistler aralarında bir sözcü seçmiş ve o sözcü;"Allah var diyorsunuz ama Allah'ı göremiyoruz. Allah'ı gösterin de biz de inanalım. Biz görmediğimiz şeye inanmayız" der.
Bunun üzerine Şems; Hemen diğer suali sor der.
Ateist sözcü; "Diyorsunuz Şeytan ateşten yaratıldı ama daha sonra da diyorsunuz şeytan ateşle cezalandırılacak. Bu saçma değil mi? Ateş ateşe azap eder mi?"
İlk iki soruyu dinleyen Şems üçüncü soruya geç der.
Bunun üzerine Ateist sözcü; "Ne diye insanlara hep baskı kurarsınız, nedir bu şeriat, bırakın insanlar ne yapmak istiyorsalar onu yapsınlar. O zaman insanlar daha mutlu olur
bütün bu sorularımıza cevap ver ki Allah'a iman edelim. Veremezsen..."
Şems, ateist sözcü henüz daha cümlesini bitirmeden yerdeki kerpici alıp ateist'in kafasına atmış. Ateist'in kafasına hiç bir şey olmamış. Sadece acı ile inliyormuş. Dışarıdan da darbe yediği belli olmuyormuş. Sorularına cevap alamadıkları gibi bir de kafamıza kerpiç yedik diyerek ateistler Kadıya gidip Şems hakkın da davacı olmuş.
Kadı, Şems'ten hesap sormak için onu huzuruna getirtmiş.
Kadı: "Söyle bakalım. Niye bu adamın başına kerpiç attın. Adam şimdi senden hakkını istiyor. Adam ateist diye niye ona kötü davranıyorsun, bizim dinimizde hoşgörü var. Çabuk hesap ver!"
Bunun üzerine Şems, "Ben hiçbir şekilde bu adama şiddet kullanmadım. Bana 3 soru sordu, ben de bu adamın dille anlatacaklarımı anlamayacağını anladım. Onu yaşayarak öğrenmesini istediğimden 3 sorunun 3' üne de tek cevap verdim." cevabı üzerine,
Kadı şaşırmış ve "Nasıl yani?" demesi üzerine, Şems, "Bu adam bana dedi ki Allah'ı bana göster inanayım. Ben bu adamın yalan söylediğine inanıyorum. Bu adamın başı falan ağrımıyor. Başının ağrısını göstersin de inanayım."
C
evabına ateist hemen, "Ama acıyor ben hissediyorum" cevabını verince,
Şems' te ilk soruya cevabını veriyor; "Ben de Allah'ın varlığını hissediyorum" demiş.
Ateist çaresizce susmuş, söyleyecek bir laf bulamamış.
Şems devam etmiş, "Daha sonra bana dedi "Şeytan ateşten yaratıldı. Ateş ateşe azap eder mi hiç". Ben de bu adama cevap olarak kerpiç attım. Kerpiç de topraktan insan da topraktan nasıl kerpiç insana acı veriyorsa ateş de şeytana öyle acı verecek" cevabını vermesi ile ateist bu defa da "Ama ama şeyyy..." deyip kala kalmış.
Şems daha sonra 3.ncü soruya ise verdiği cevapta dedi ki; "Bırakın insanlar ne yapmak istiyorsa yapsınlar. Ne diye onları engelliyorsunuz" dedi. Ben de o an bu adama çok sinirlendim ve kafasına kerpiç atmak istedim. Söyleyin bana" her insan yapmak istediğini yaparsa dünyada düzen kalır mı?"
Daha ne diyelim ki!.
Atalarımız boşu boşuna dememiş;
"Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az"
Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi