Her boyun ağrısı boyun fıtığı mıdır

Her boyun ağrısı boyun fıtığı mıdır
Sık görünen boyun ağrısının sebepleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Uzm. Dr. Büşra Değirmenci, “Boyun ağrısı denilince akla ilk boyun fıtığı gelse de aslında ağrıların çoğu kas, bağ dokusu ya da duruş bozuklukları kaynaklıdır” dedi.

Boyun ağrısının oldukça sık görülen bir kas iskelet sistemi hastalığı olduğunu ve çoğu insanın yaşamları boyunca en az bir kez boyun ağrısı yaşadığını söyleyen Uzm. Dr. Büşra Değirmenci, “Bunların yaklaşık yüzde 15'i kronik boyun ağrısına dönüşür” dedi. Değirmenci, bu sık görünen boyun ağrısının sebepleri hakkında hem bilgilendirmelerde hem de basit egzersiz önerilerinde bulundu.

Uzm. Dr. Büşra Değirmenci öncelikli olarak ağrının sebeplerine değinerek, “Boyun ağrısı, farklı anatomik yapılardan ve birçok farklı hastalıktan kaynaklanabilir. Boyundaki kaslar, tendonlar, bağlar, intervertebral diskler, servikal sinir kökleri ve faset eklemlerin her biri ağrı kaynağı olabilir. Boyun ağrısı denilince akla ilk boyun fıtığı gelse de aslında ağrıların çoğu kas, bağ dokusu ya da duruş bozuklukları kaynaklıdır” dedi.

Bu belirtilere dikkat
Günlük yaşantımızda pek çok etkenin de yine boyun ağrısına sebep olabildiğini aktaran Değirmenci, “Özellikle masa başında çalışanlarda, bilgisayar kullananlarda boyun ağrısı yaygındır. Öne eğilerek çalışmak, uzun süre boynu öne eğik tutarak telefona bakmak, tablet/bilgisayar kullanmak, el işi yapmak, araba sürmek, uygun olmayan yastık seçimi, elde bulaşık yıkamak gibi boynun belli bir pozisyonda uzun süre tutulduğu ev işleri gibi nedenler ağrıya neden olabilir. Günlük yaşamda maruz kalınan stres boyun ağrısını arttırır. Boyun ağrısı ile beraber birlikte sırt-omuz ağrısı, ellerde uyuşma, baş dönmesi ve baş ağrısı görülebilir. Kas ve bağ doku kaynaklı ağrılar dışında travmalar, osteoartrit (kireçlenme), disk hernisi (boyun fıtığı), omurga kanalında daralma, romatizmal hastalıklar, omurgayı tutan enfeksiyöz ve tümöral hastalıklar da boyun ağrısı nedeni olabilir” şeklinde konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık