Hemşire "Fotoğrafçılıkta zirve yapıyor"

Hemşire "Fotoğrafçılıkta zirve yapıyor"
Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinde hemşirelik yapan ve boş zamanlarında çektiği fotoğraflarla dikkat çekmeye devam eden Hemşire Özlem Özyün, "Fotoğrafın olmazsa olmazı, doğru yer, doğru zaman ve doğru ışıktır. Çektiğimiz fotoğrafların hepsi birer servet

Atatürk Üniversitesi Sağlık Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra OMÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlık Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisansımı tamamlayarak 1998 yılında Kamu Sektöründe hemşire olarak göreve başlayan ve halen Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinde hemşire olarak görevine devam eden Özlem Özyün,  2006 yılında başladığı amatör fotoğraf çekme merakı ile gözün gördüğünü çekip kendime unutulmayacak anılar biriktirmekken, çıktığı  yolda profesyonel fotoğrafçılığa adım adım emin adımlarla ilerlemesi dikkatlerden kaçmıyor.

 1-005.gif2-003.gif3-003.gif

Fotoğrafçılık için mesleğinden arta kalan boş zamanlarında ki çalışmaları ile devam eden ve gazetemize açıklamalarda bulunan Hemşire Özlem Özyün, "Yarı profesyonel Compact bir makinemi alarak ilk fotoğraf çekimlerim başladı. İşin içine girdikçe çok farklı bir yolculuğun içinde buldum kendimi. İlk profesyonel makinemlede teorik bilgimi pratiğe dökme fırsatım oldu ve kafamda her şey yerli yerine oturdu bir gelişim sürecine girdim. Bu gelişimle birlikte ekipman değişti, ihtiyaçlar değişti, yeni lensler alındı, sonra bir baktım sırtımda kocaman bir çantayla geziyorum. Zamanla, fotoğrafın benim için bir mola olduğunun farkına vardım. Yoğun iş temposunun yorgunluğunu atıp, zihnimi dinginleştirdiğini gördüm. Yaşadığım olayları farklı açılardan da görüp değerlendirmeme katkı sağladı. Çekimlerimi gözden geçirdiğimde ise o kareler beni o güzel yaşanmışlıklara anlara götürdü. Katıldığım çeşitli fotoğraf yarışmalarında fotoğraflarımın dereceye girmesi de, ben ve ailem için ayrı bir onur kaynağı olmaya başladı” dedi.

Fotoğrafın maddi ve manevi anlamda fedakarlıklar gerektirdiğini belirten Özyün, “Yeri geliyor sabah uykunuzdan fedakarlık ediyor günün en güzel saatlerini ölümsüzleştirmeye gidiyorsunuz, yeri geliyor doğada gördüğünüz minicik bir çiçeğin tüm detaylarını ölümsüzleştirmek için daha farklı ekipmanlar alıyorsunuz. Ve tüm bunları maddi bir gelir elde etmek için yapmıyorsunuz. Fotoğrafın olmazsa olmazı, doğru yer, doğru zaman ve doğru ışıktır. Bunlar benim içinde geçerli.

Belirlediğiniz bir noktada çekeceğiniz fotoğraf için öncelikle en uygun zamanı seçmek gerek. Fotoğrafçıların en sevilen ve işte bu denilecek fotoğrafları genellikle ışığın daha yumuşak olduğu saat dilimlerinde çekilmiştir. Bir de sadece fotoğraf çekmek yetmiyor, fotoğrafları izlemekte, fotoğrafçının kendisini geliştirmesine yardımcı oluyor. Her izlenen fotoğraf ayrı bir yorum ayrı bir bakış açısı getiriyor insana.”

Fotoğraf alanında kendini geliştirmek istediğini belirten Özyün, “Samsun da fotoğraf deyince akla ilk gelen dernekler SAMFAD ve FOCUS. Bu derneklerinde etkinliklerine elimden geldiği ölçüde katılıyorum. Birlikte yapılan fotoğraf üzerine sohbetler, deneyimler, yorumlar, aslında hepsi birer servete dönüşüyor bizim için. Dernek haricinde topluluk olarak benimde içinde bulunduğum TİFOT İlkadım Fotoğraf Topluluğu var. Bu toplulukta da dönem dönem etkinlikler oluyor. Fotoğraf sanatçılarımızın fotoğraf sunuları, birlikte yapılan fotoğraf çekimleri ve teknik denemeler. Dediğim gibi hepsi birer servet.

İşin güzel tarafı ise Samsun da fotoğrafa ilgi duyan oldukça büyük bir kesim var. Özel veya Halk Eğitimin açtığı kurslara katılıp kendilerini geliştirmeye bir şeyler öğrenmeye çalışıyorlar. Benimle de bu konuda diyaloğa geçip, yardım isteyen arkadaşlarımıza elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Sağ olsunlar bu konuda benimde en büyük destekçilerim değerli dostlarım Mehmet Akyüz ve Ufuk İşler idi. Onlardan çok şey öğrendim. Bundan sonrada fotoğraf alanında kendimi daha da geliştirmeye devam etmek istiyorum. En büyük hayallerimin başında önce tüm Türkiye sonra ise dünyayı elimden geldiğince gezip fotoğraflamak var. Ve bu güzel arşivi dostlarım ve fotoğraf severlerle paylaşmak.” dedi.
Hemşire Özlem Özyün, 24 Mayıs Çankırı doğumlu olup Atatürk Üniversitesi , Sağlık Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra, OMÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlık Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisansını tamamlayarak 1998 tarihinde Kamu Sektöründe hemşire olarak göreve başladı ve halen Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinde hemşire olarak görevime devam etmekteyim.                

HABER- FOTO: Nuri ŞEKER- Ayhan GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir