HEM KARLA HEM DE VİRÜSLE MÜCADELE

HEM KARLA HEM DE VİRÜSLE MÜCADELE
Koronavirüsle mücadelede önemli yeri olan filyasyon ekipleri, ilçede yoğun kar yağışına rağmen ev ev dolaşarak, görev yapıyor. Karla kaplı yollardan geçen ekipler, yoğun çaba harcıyor.

Salıpazarı’nda, kar yağışının etkili olduğu yüksek kesimlerde filyasyon ekipleri hem koronavirüsle hem de karla mücadele ediyor.

Koronavirüsle mücadelenin öncüsü filyasyon ekipleri, ev ev dolaşıyor.

Kar yağışı ile beraber yüksek kesimlerde zaman zaman araç yolunun olmadığı noktaları da yürüyen ekipler, evlerinde izole edilen koronavirüs hastaları ile temaslıların takibini sağlamak ve virüsün yayılımının önüne geçmek için 24 saat görev yapıyor.

Salıpazarı Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Giray Öztürk, ilçemizin yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışının ulaşımda zaman zaman zorluklar çıkardığını belirterek, filyasyon ekiplerinin kar, kış demeden çalıştığını söyledi.

Dr. Öztürk, "Filyasyon ekipleri salgınla mücadelede en ön saflarda hizmet ediyorlar. Filyasyon ekipleri bütün verileri oluşturmanın yanı sıra hastaları ve temaslıları tespit eden onların numunelerini alan ve ilaçlarını getiren ekibimiz. Toplum sağlığı için en önemli mücadeleyi onlar veriyorlar. Özellikle kış soğuğunun bastırmasıyla birlikte aslında sadece salgınla değil aynı zamanda zor hava şartları ile de mücadele ediyorlar. Kışın sahada çalışmak gerçekten kolay değil. Filyasyon ekibinde bulunan arkadaşlarımız özellikle can siper hane bir şekilde ciddi bir özveri ile çalışmalarını sürdürüyorlar. Bizde elimizden geldiğince bütün imkânlarımızı kullanarak onları sahada diri tutmaya gayret ediyoruz." dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber