Hem Emekli Maaşı Hem de Ek Ödeme Artacak

Hem Emekli Maaşı Hem de Ek Ödeme Artacak
Tüm emeklilere bu yılın ilk yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak

Temmuz'da maaşlar artacağından, her ay verilen ek ödemelerin tutarları da yükselecek. Peki emekli maaşlarında görülecek artış ile birlikte SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaşlarında ne kadar artış olacak? İşte milyonlarca emekliyi ilgilendiren o detaylar...

Tüm emeklilerin Temmuz'da geliri artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu yılın ilk yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. Memur emeklilerine ise yüzde 5 toplu sözleşme zammı ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark yansıtılacak. Temmuz'da maaşlar artacağından, her ay verilen ek ödemelerin tutarları da yükselecek.

YÜZDE 5 SINIRI ARTACAK

Merkez Bankası'nın ekonomistlerle gerçekleştirdiği son beklenti anketinden, ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 6 olarak gerçekleşebileceği tahmini çıktı.Bu öngörü gerçekleşirse; SSK ve Bağ- Kur emeklileri yüzde 6 oranında zam alacak, memur emeklilerinin yüzde 5'lik Temmuz artışı ise enflasyon farkıyla yükselecek. Memur emeklileri yüzde 2 oranında enflasyon farkı alabilecek.

GÖZLER TEMMUZ AYINA ÇEVRİLDİ

Eğer memur maaş katsayısındaki artış Temmuz'da tahmin edildiği gibi yüzde 7 olursa, yüzde 5 ek ödeme sınırı bin 224 lira 81 kuruştan bin 310 lira 54 kuruşa çıkacak.

Yani maaşı bin 310 lira 54 kuruşun altında olanlara yüzde 5, üstünde olanlara yüzde 4 oranında ek ödeme verilecek. Zam oranlarına ilişkin kesin rakam, 3 Temmuz'da belli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir