Hedef 100 Milyon Lira Sermaye

Hedef 100 Milyon Lira Sermaye
Samsun Gıda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan Ahmet Yılmaz, şirketin halen 30 milyon lira ödenmiş sermayesi bulunduğunu en yakın zamanda bu sermayeyi 50 milyon liraya çıkartacaklarını belirterek, hedeflerinin 100 milyon lira olduğunu ifade etti

Metro Holding iştiraki olan ve Samsun Gıda A.Ş bünyesinde hizmet veren Bafra’da pirinç, Kavak’ta kek ve çikolata ürünleri, Terme’de meyve bahçesi, Uluslararası Samsun Çarşamba Havaalanı’nda kargo terminali ve soğuk hava depoları, geçici gümrükleme depolama alanı,  Ayvacık’ta turizm ve otel işletmeciliği ile Gıda Organize Sanayi Bölgesinde yapımı devam eden dondurulmuş gıda fabrikası ile hizmet veren Samsun Gıda hedef büyüttü.

Metro Holding’in Samsun’dan çıkıp ülkenin en önemli markalarından biri haline geldiğini belirten Ahmet Yılmaz şunları söyledi.

Bafra Bakliyat adı altında hizmet veren pirinç fabrikamız yeni yapılan makine ve kapalı – açık alan yatırımlarıyla ülkenin en önemli birkaç fabrikasından biri haline geldi. Kavak’taki kek fabrikamızda üretilen ürünler hem Metro Turizm’e ait otobüslerde halkımızla buluşuyor hem de 12’nin üzerinde ülkeye ihraç ediliyor. Terme Akbucak köyünde elma ve armut olmak üzere toplam 162 bin meyve fidanımız var. Henüz 3 yıllık bir bahçe. Ayvacık’taki Legend Ayvacık Oteli’ni ise işletmeciye verdik. Muhteşem baraj manzarası ve doğası ile halkımıza hizmet ediyor. Ayrıca havaalanındaki kargo binamızda da yurt içi ve yurt dışı hava kargo işletmeciliği yapıyoruz. Bir yandan bu hizmetleri artırarak daha çok iş ve daha çok aş üretmenin hesaplarını yaparken diğer yandan da yeni fabrikalar açarak büyümeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Samsun Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, Muharrem Soylu’dan boşalan Samsun Gıda Genel Müdürlüğü’ne İbrahim Özçelik’in geldiğini söyledi.  Özçelik daha önce Orion Holding’te Karadeniz Bölge Koordinatörü olarak görev yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber