HDP’den MHP’ye rest

HDP’den MHP’ye rest
HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, HDP’nin bulunduğu bir hükümet formülünün içinde yer almayacağını söyleyen MHP’ye cevap vererek, kendilerinin de MHP’ye jest yapmasının mümkün olmadığını söyledi.

Erken seçimin kaçınılmaz olduğunu belirten ve geçici seçim hükümeti yöntemi ile seçime gidilmesi gerektiğini belirten HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, en az üç partinin seçim hükümetine katılması durumunda HDP’nin de bu hükümete bakan vereceğini açıkladı. MHP’nin HDP ile aynı hükümette yer almak istemediği için bu hükümete destek vermeyeceğini belirten Sancar,

“Böyle bir durumda bizim MHP’ye jest yapmamız mümkün olamaz. CHP ve AKP kabul ederse böyle bir hükümetin içinde bizim yer almamamız için bir sebep yok” dedi.
CHP’nin kuracağı azınlık hükümete ile seçime gidilmesi konusundaki yöntemin sorulması üzerine Sancar, “Bence görev CHP’ye verilmeli. Eğer CHP bir azınlık hükümeti kuracak olursa bu azınlık hükümeti ile ülkeyi seçime götürmeyi denerse parti kurullarında bunu tartışır, destek sunmayı ciddiye alabiliriz” açıklamasında bulunarak, MHP’nin yer aldığı bir hükümete kendilerinin destek vermesinin söz konusu olmadığının altını çizdi. Sancar, “MHP’nin bizi dışlayan ve saldıran bir tutumu var. Böyle bir tutum karşısında bizim hiçbir şey olmamış gibi davranmamızı kimse beklemesin” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu durumda yetkiyi CHP’ye vermek zorunda olduğunu kaydeden Sancar, anayasa hukukunun parlamenter işleyişin bütün ayrıntılarını düzenlemediğini, parlamento hukukunun önemli ölçülerde geleneklerle var olduğunu belirterek, bu tür durumlarda ikinci bir partinin liderine hükümet kurma görevinin verilmesi gerektiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir