Hayvanseverler Tasarıyı Protesto Etti

Hayvanseverler Tasarıyı Protesto Etti
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yeni dönemde yasallaşması beklenen 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu'ndaki değişiklik tasarısı, Samsun'da hayvanseverler tarafından protesto edildi.

 

Karadeniz Bölgesi İnsan-Hayvan ve Doğa Kaynaklarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay'ın organize ettiği eylem, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Eyleme köpekleriyle katılan hayvanseverler, "Köpeksiz sokak görmek istemiyoruz" şeklinde slogan attı. Hümeyra Ulubay yaptığı açıklamada, "Sokaktaki bütün sokak köpekleri ve kediler toplanıp yaşam parkı denilen şehirden uzak ormana götürülecekler. Eğer kendi köpeğiniz kaybolduysa o da hemen götürülecek. Bu kadar köpeğe belediyelerin mama, tedavi sağlaması mümkün olmayacağı için öldürülecekler. Öldürülmeyenler zaten açlıktan birbirini parçalayarak ölecekler. Orası bir ölüm kampı olacak. Bu yasa çıktığında evinizde kaç kedi veya köpek beslemenize yasa karar verecek. Evde yaşayan bir kişi ise 2 köpekten birini vermek zorunda kalacak. Seçim yaparken birinin ölüm emrini vermiş oluyorsunuz. Tehlike arz edilen hayvanlar değil, hayvan sahipleridir. Eğer devlet yasada bir değişiklik yapacaksa hayvan bazlı değil, insan bazlı olmalıdır. Hayvanların üzerinden menfaat sağlamak isteyenlerin karşısında duracağız. TBMM'ye bir tasarı sunmak için derneğimiz bir taslak hazırlamıştır. Öngörülen değişiklik teklifi sadece bir sivil toplum örgütüne aittir. Tehlikeli köpek yoktur, tehlikeli insan vardır. Hayvanların öldürülmesi için bu kanunu kabul etmiyoruz. Hayvanların yaşam standardının değişmesi konusunda yapıcı yol izlenmesi için Meclis’e biz de tasarı sunacağız" dedi. 

Eylemciler, atılan sloganların ardından ellerinde dövizlerle Atatürk Anıtı'na yürüdü. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından eylemciler olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel