Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Hayvanlara hakaret olur…

Hayvanlara hakaret olur…

 

Dün köşe yazımda “Engellileri mutlu ettiniz mi?” demiştim ya!. O başlığı atarken aklımda daha doğrusu haber olarak gazetemize gelen bir haberi haberleştirmemiştim.

Nedeni ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile böylesi “VEFASIZLIK” haberini yapmak bana zul gelmişti. Ama haber bir şekilde yayınlanınca, 3 Aralık Dünya Engelliler günü öncesinde adeta patlayınca sabah tören alanı adeta çalkalanmaya başladı.

Bu utancı okuyup bilgi sahibi olan yüzlerce insan hem olayı ayıplayıp kınadı hem de ÇABED e tekerlekli sandalye bağışı yapmak için Başkan Kerim Deniz’i aradılar.

Böylesi duyarlı insanlar Çarşambada ki engellilerine ulaşmaya uğraşırken, bizim ilçemizde ki duyarsız olanlar, yani engelli olmayıp da engelli olanlar acaba yüzü kızarır mı bilemem?.

Şimdi duyar gibiyim: Kardeşim engelli şehir mobilyasını yapmayanlar mı, 2 tekerlekli sandalye için mavi kapakları çalan mı utanacak?.

Orasını Mevla daha iyi bilir. Yarın hangimizin engelli olmayacağı, sakat olmayacağı kesin.

Soralım bir kez daha…

Engellilerin yıllardır biriktirerek bir araya getirdiği, duyarlı vatandaşlarımızın toplayıp ÇABED e getirdiği 500 kilo kadar mavi kapak Katlı otoparkta saklanan(!) yerinden çalınmıştı. Evet, evet yanlış duymadınız. Engellilerin topladığı ve engelli üyeleri için almayı düşledikleri belki 2-3 engelliye daha ayak olacak tekerlekli sandalye umudu mavi kapakları ÇALINMIŞ… Engellilerin Mavi hayalleri yıkılmış...

Hırsızların da vicdanı vardır bilirim. Ama bunu yapan bana göre HIRSIZ bile olamaz.

Bunu yapanda VİCDAN OLAMAZ. Hayvan bile yattığı yeri pislemez, iyiliği unutmaz…

Yarın kamera kayıtlarından birileri yakalanınca; Bilmiyordum Belediyenin çöpü sandım hikayeleri ile ilerleyen günlerde karşımıza çıkarsa HİÇ İNANMAYACAĞIM, SAKIN HA İNANMAYIN. Bu birinci yönü:..

İkinci yönü ise hani engellilere her türlü destek veriliyordu ya ilçemizde. Belli oldu.

Mavi Kapakları koyacak ÇABED için bir DEPO, küçücük bir baraka yıllardır bulunamadı.

Aylarca ÇABED binası önünde bekletildi ve satıldı tekerlekli sandalye oldu hepsi.

ÇALINMADI… Onlarca haber yapıldı umursanmadı.

Ama gelin görün ki aynı alanda 50 metre mesafede bir yere sığıntı misali konulan Mavi Kapaklar, engellilerin mavi hayallerini bir anda yıktı.

Çünkü VİCDANSIZIN BİRİSİ veya BİRİLERİ birkaç kuruş için 2-3 engellinin hayallerini yıktı.

Kim bilir, belki onu çalanlarda aynı duruma düşeceğini hiç düşünmemiştir. Buna ne vicdan, ne de insanlık kalmış denilmez de ne denilir. Bu güne kadar duyarsız kalanlar ise belki şimdi bu yapmadıkları nedeni ile utanır, sıkılır da birkaç engelliye tekerlekli sandalye alır, akabinde de ÇABED e bir Servis mahiyetinde Dernek adına bir araç tedarik ederler de bu kötü imaj bir şekilde en azından unutturulmaya ve affettirilmeye kendilerini uğraşırlar. Ben bunu bekliyorum. Bakalım kim elini bu işe uzatacak.

Bakalım kim bu vicdansızların ayıbını kapatacak ve engellilerin yüzünü güldürüp, kalbini kazanacak.

Ve diyorum ki: Hırsızın bile vicdanlısı vardır ama mavi kapağı çalacak kadar baya olana  hırsız demiyor ona sadece insanlıktan nasibini alamamış hayvan bile diyemiyorum. Hayvanlara hakaret olur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi