Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Devam Ediyor

Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Devam Ediyor
Şap Enstitüsü Müdürlüğünce 2018 yılı hizmet içi eğitim programı kapsamında ‘Şap Hastalığı ve Epidemiyolojisi’ toplantısı Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. 

Zirai Karantina Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Turgut Güler, Şap Enstitüsü Müdürlüğü personelleri Veteriner Hekim Fatma Özarslan Turgut ve Veteriner Hekim Dr. İbrahim Hancı ile İl ve İlçe Müdürlüğü personeli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Turgut Güler; 2018 yılı ilkbahar şap aşılama döneminde 51 bin sığır işletmesinde 400 bin büyükbaş hayvana şap aşısı yapıldı, sonbahar aşılama kampanyamız devam etmektedir. Aşılama programında hedefimiz İlimizde bulunan tüm sığır işletmelerinde bulunan büyükbaş hayvanların hepsinin aşılanmasıdır. Aşılama Şap hastalığından korunmanın en önemli unsurlarından biridir. Sahada görev yapan Veteriner Hekim ve Veteriner Sağlık Teknisyenleri bunun bilincinde özverili bir şekilde çalışmaktadır.” dedi.

Toplantının ilk bölümünde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Turgut Güler, İlçe müdürlüğü personelleri ile Şap hastalığı ve aşılama kampanyasına ilişkin görüş alışverişinde bulunarak sahada yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirdi. Toplantının ikinci kısmında ise Şap Enstitüsü Müdürlüğü personelleri Veteriner Hekim Fatma Özarslan Turgut ve Veteriner Hekim Dr. İbrahim Hancı Şap Hastalığı ve Epidemiyolojisi ile ilgili hastalık etkeni, etkenin inkübasyon süresi, hayvanlarda gerçekleşen değişiklikler ve patolojisi, numune alma ve gönderme gibi konuları kapsayan sunumlar gerçekleştirdi.

Toplantı katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

HABER: Ayhan GONCA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir