Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

HAYIRLI OLSUN...

HAYIRLI OLSUN...

Ve sonuç herkese HAYIRLI OLSUN...

Biz Gazeteciler için "HER SABAH DÜNYA YENİDEN KURULUR VE BAŞLAR AKŞAM BİTER"

Siyasetçiler içinse belli dönemlerde hayat başlar biter. Onlar için aday adaylığı ile başlar bir kısmına adaylık açıklamasında, bir kısmına seçim sonunda bir kısmı ise Allah yürü ya kulum derse TBMM' de geçecek 5 yıl sonunda biter.

Elbette ki bu aralarda birileri üzülür, birileri sevinir. Hatta Sevinenler, üzülenleri aylar sonra hatırlarlar. Dün de tıpkı öyle oldu...

Malumunuz 7 Haziran Genel Seçimleri için start günler öncesinde  ülkenin dört bir yanında verilmiş ve Milletvekili aday adayları ortaya çıkmışlardı. 

AK Parti iktidar partisinde 106 aday adayı, CHP 26 ve MHP 22 ise aday adayları aday olabilmek için başvurmuş ve günlerdir gece gündüz demeden yollara, teşkilatın kapılarına ve üyelere giderek kucaklayıp en iyi hizmet, bizlerde diyerek kendilerine oy istemişlerdir.Destek verilmesini beklemeye başlamışlardı.

Ama unutulan her zaman son sözü Genel Merkezler verirdi.

Bu noktada yıllar sonra ilk kez CHP bu noktada rahattı çünkü onlar Genel Merkeze değil kendi ön seçimleri ile kendi adaylarını günler öncesinde belirlemiş ve hatta isimleri açıklamışlardı.

AK Parti' de yüzü aşkın aday adayı olurken en çok adaylığı bekleyen ve canhıraş şekilde çalışanlar halkın teveccühünü alanlar umutla sonucu bekliyordu.

MHP' de gündem Aslan Karanfil idi. Karanfil AK Parti' den gelmiş bir isim ve Samsun'u karış karşı bilen bir isimdi. Herkes onunla MHP'nin en az 3-4 milletvekili çıkartmasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyordu.

AK Partide tartışılan isimler tartışılan derken mutlak aday beklenen isimler arasında ilk sıralarda yer alan Haluk Tan, Osman  Çetinkaya veya Ali Akyüz gibi isimleri mutlaka beklerken aylardır çoğu gazeteler Eski İl Başkanı Fuat Köktaş'ın listeye giremeyeceğini dile getiriyordu.

Ve sonuç...

Fuat Köktaş çok çok büyük sürpriz yaparak listede 3. sıraya oturdu. Haluk Tan liste dışına itilerek sürprizlerin en büyüğü yaşandı. Diğer dikkat çeken isim ise eski AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet kurt'un oğlu Hasan Basri Kurt, Çiğdem Karaaslan, Adem Tuncer, Avni Çatal gibi sürpriz ötesi isimler aday listede oldu.

Haluk Tan'ın liste dışında kalması AK Partide çok büyük hayal kırıklığı oluştururken Köktaş'ın da listeye hem de 3. sıradan girmesi şaşkınlığa neden oldu.

MHP' de herkes 2 veya 3. sırada kesin olarak Aslan Karanfil'i beklerken Genel Merkez Karanfil'i liste dışında bıraktı. İkinci şaşkınlık yaratan isimse İbrahim Özyer gibi isimler oldu. Diğerlerini saymaya gerek yok.

Osman Teber yıllar sonra ilk kez listeye girdi ama beklenen yerin çok altında olması şaşkınlık yarattı.

Sonuç olarak AK Parti, CHP, MHP, DSP ve Saadet Partisine sonuçlar Hayırlı uğurlu olsun dileklerimi iletiyorum.

Çılgın, büyük mücadele ve mutlak kazanma savaşı, mücadelesi şimdi başlıyor.

Bence Milletvekili listesinde böylesi enteresan ve şaşırtıcı sonuçların çıkması kadar 7 Haziran sonuçları da şaşkınlık  yaratacak, enteresan sonuçlar doğuracak gibi...

Kesin listeler bu saatten sonra partililere, halkımıza, Milletimize hayırlı uğurlu olsun.

Gelecek günler ne getirecek hep birlikte bekleyip görelim.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi