Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Haydi yüzelim o zaman.

Haydi yüzelim o zaman.

 

Çarşamba her yönü ile gündemden düşmüyor.

Yıkılan Gazi Parkı ile olsun.

Kaymakama Nazilli’ den gelen Belediye Başkanlığı daveti ile olsun.

Siyasette ki gündemi ile olsun.

Gerçi siyaseten gündemini İl kongresine bağladı Samsun ama yine de Çarşambayı da yakından ilgilendiriyor. Yapılan çalışmalar.

Mesela İl kongresine Çarşambalı bir başkan adayı adaylığını açıkladı.  Mustafa Acar.

Yıllar sonra neden bir Çarşambalı İl Başkanı olmasın ki!? Bafra bile il başkanlıklarını toplamaya başladı. Çarşamba sözüm ona Samsun ekonomisinin bel kemiği deniliyor ama siyaseten bana göre SIFIR…

Gelelim Kaymakam Yıldız’ a Belediye Başkanlık seçimine. Gerçi Kaymakam Yıldız bu konuda konuşmuyor ama gelen bilgilere göre Nazilli bu işin peşini bırakmayacak gibi görünüyor. Taa Aydın Nazilli’ den buraya kadar geliniyor ve dillendirilmesin denilse de o kadar yoldan gelenler varken dillendirilmemesi kaçınılmazdır. Hani derler ya sağır sultan bile duydu.

Bir başka konumuz yıkılan alanda ki esnaflar. Esnaflar bu kadar kısa sürede boşaltma kararı vicdansızlıktır diyor. Bu kadar kısa sürede  iş yeri boşaltmayı, yeni yer bulmayı bir kenara bırakın, kiralık eve yerleşilmez diyorlar. Bizde bu konuda fazla detaya girmiyoruz. Çünkü sıkıntı büyüdükçe biz ne yazarsak yazalım suçlu biz oluyoruz.

Son konu.

Hiç kimse doğru dürüst farkında değil ama Çarşamba su ile kaplı bir ilçe olmasına rağmen tıpkı tarım ovası olmasına rağmen tarımdan uzak kalması gibiydi. Spor alanında Çarşambaspor 3. Ligden düşmesi gibi bizim spor branşlarımız da yıllardır liglerden düşüyordu.

Filiz Ateş adında bir Yüzme Antrenörü Çarşamba geldi.  Bir geldi pir geldi. Ateş kısa sürede İnci Spor Kompleksi veya diğer namı ile Hamam olarak bilinen havuzda yüzme kursları vermeye başladı. Hep kısa sürede şampiyonlara sporcu götüreceğiz derken kimse inanmıyordu ve ilgilenmiyordu. İlk zamanlar kıt sayıda sporcu iştirak ederken geçtiğimiz ay ilk başarısını elde etti.

Bora Çiçek ile yarışmalara giren ve ilk kez böyle bir yarışmada derece elde eden Bora Çiçek ile Çarşamba bana göre çağ atlamıştır.

Şimdi bu çağa ayak uydurabilmek için Olimpik Yüzme havuzuna ihtiyaç var.

Kapalı spor salonu veya yapılacak Gençlik Merkezi yanına bir Olimpik Yüzme havuzu neden yapılmasın. Geleceğin Yüzme sporcuları, şampiyonları da Çarşamba’dan neden çıkmasın.

Emek veren, çalışan ve uğraşan başta Ateş olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Ve son cümle derim ki: Haydi yüzmeye…

Demek ki güzel olanı da eleştirilmesi gerekeni de yazabiliyormuşuz.

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi