MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

HAYAT

HAYAT

Hayat dediğimiz şey tam olarak nedir ki ? Herkesin sözde "Yüzüne gülen dünya" desek hayatın tanımını vermiş olur muyuz ? Tabii bunu duymak çoğumuzun hoşuna gitmeyecek biliyorum ama bu yazımda bazı duymak istemeyeceğimiz  gerçeklere dem vuracağım.

Hiç düşündük mü hayata gönderilmemizin gerçek sebebini ? hiç sorguladık mı neden ve niçin yaratıldığımızı ? Bu hayatta ki bitkilerin, hayvanların yani, diğer canlıların ve insanlığın yaratılışının gayesi ne olmalı ? Biz insanların yaratılış gayesi, yiyip içip gezip eğlenmek midir gerçekten ?

Şunun bilmeliyiz ki hayat altın bir kase onun içindekilerse şekerle kaplanmış zehir gibidir diye tanımlar mutasavvıflar. Yani bu ihtişamlı hayatın bize sunduğu şeyler aslına uygun olmaz ise dikkat edilmez ise zehir olabilmektedir. Bizim bu zehri içmemizin genel olarak sebebi, sunulduğu kabın ihtilamlı oluşu.  Peki şimdi soruyorum:

Bizlerin bunu görmeyecek kadar gözünü bürüyen şey bu dünyaya ait olan bizimle ebediyete kadar gelemeyecek olan o ihtişamlı ama bir o kadar da basit olan o altın kase mi ? gerçekten bunu görmeyişimiz çok acı veriyor. Daha da acı olan ne biliyor musunuz ? "Elhamdülillah Müslümanım" diyenlere  işte tam da bunları anlatmak ve karşılığında alınan kimi cevaplar inanın hepsinden daha acılı Rabbim hepimize gerçekleri görebilecek bir göz nasip etsin !

Önemli olan bu hayatın geçici olduğunun farkına varıp bu dünya hayatını ebedi yaşayacağımız hayatın hazırlığının yapıldığı bir yer olarak görmek ve bu istikamet üzere yaşamaktır. Evet demem odur ki dünyanın tadına, gösterişine ve görkemine sakın aldanmayalım. Ebedi yaşayacağımız hayatı birkaç günlük dünya zevklerine feda etmeyelim. Belki şimdi farkına varamayacağımız ama yaş kemale erdiğinde göreceğimiz gerçeklerle geç olmadan yüzleşelim. Ertelemek hayatın mayasını kaçırır. Bu dünyanın her nimeti geçicidir, deyip harekete geçelim. Belki de hep ertelediğimiz gün bugündür. Yazıma bir dörtlükle son vermenin zamanı geldi.

"Dünyanın bu şatafatlı süsü,

Ey insanoğlu kör etmiş gözünü

Anlamaz mısın, işin özünü ?

Artık dört aç şu gözün gözünü "

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi
SON YAZILAR