Havaalanı bahane ilgisizlik şahane!..

Havaalanı bahane ilgisizlik şahane!..
Önceki gün meydana gelen yağmur yağışı sonrasında sular altında kalan Çınarlık Beldesi sakinleri mağduriyetlerinin Havaalanından değil, yıllardır açılmayan kanaldan kaynaklandığını iddia ettiler

 

HABER-FOTO: SERKAN KARAHAN

Geçtiğimiz Cumartesi günü sabah saatlerinde başlayan ve kısa sürede sular altında kalan Çınarlık Beldesi sakinleri sel sonrasında çıkan haberlere tepkilerini dile getirdiler. Çıkan haberlerde sel sularının Çarşamba Havaalanı yapımı esnasında yapılan Karayolunun altına konulan su borularının küçük kalması nedeni ile Çınarlık Beldesinin yağmur suyunu kaldıramaz hale geldiğini ve bu nedenle sel baskınlarının olduğu iddia edilmişti.

Belde ve özellikle Costal bölgesi olarak tabir edilen Yalı Mahallesi ile Havaalanı sonrasında ki alanda kalan derenin denizle olan 800 metrelik mesafenin bağlantısının yıllardır Belediye ve DSİ tarafından açılmamasından kaynaklandığını iddia ettiler. Özellikle Yalı Mahallesi içinden geçen kanalın yıllardır kaderine terk edilmesine tepki gösteren Mahalle sakinlerinden Emin Kalfa, “Son yağmurla birlikte oluşan su baskınları bizlerin yıllardır feryadının haklılığını ve dertlerini ortaya çıkartmıştır. Yıllardır Yalı Mahallesi içinden geçen ve her yağmur da yüreğimizi ağzımıza getiren derenin açılması konusunu Muhtar Recep Akman’a ilettik. Ama ona rağmen dere üzerinde kanal açma çalışması hiçbir şekilde yapılmamıştır. Sonunda bizlerin bu hale gelmesini sağladılar” diyerek şöyle devam etti.

Özellikle son 2 yıldan bu yana Mahalle Muhtarı Akman’ a dile getirdiğimiz son olaydan sonra bu yaz ayında da önce Muhtarımız Recep Akman’ a bir kere daha giderek bu sorunun halledilmesi gerektiğini dile getirdik diyen Kalfa, “Konuyu Muhtar Akman’a ve akabinde de Belediye yetkililerine ilettik. Ancak Belediye ve muhtarımızın bu konuya bizim kadar hassasiyet göstermemesi akabinde bizler de Samsun DSİ’ye giderek derdimizi ilettik. DSİ de görüştüğümüz yetkililer ise şahsıma aynen şu ifadeleri kullandı. “Biz sizin birey olarak yaptığınız şikâyet ve dertlerinizi faaliyete geçiremeyiz. Bu şikâyetlerinizi Muhtar ve Belediye olarak yazılı şekilde iletmeniz gerekiyor” diyerek geri döndürdü. Sonunda da bu olaylar yaşandı. Şimdi yetkililer çok rahatladılar mı?. Merak ediyorum bu Mahalle sakinleri bu hale düşmek zorunda mıydı?” şeklinde konuştu.

Costal olarak bilinen Yalı Mahallesinin sel baskınları sonrasında basında çıkan Havaalanı inşaatı nedeni ile sele maruz kaldığımızı beyan ederek hedef şaşırtıyorlar şeklinde tepkisini dile getiren Çınarlık Beldesi Yalı Mahallesi sakinlerinden Selahattin Tutkun, “Asıl sorun Belediyenin yıllardır bu kanalı açmamasından kaynaklanıyor. Bu kanal madem açılması gerekiyordu neden yıllardır açılmadı. Ama sel baskını yaşandıktan ve konu ülke gündemine geldikten sonra dün itibari ile DSİ kepçe ve dozerleri getirerek kanalı açma ve çevre düzenlemesini yapmaya başladı. Hani belediye bu konu ile ilgili değildi. Hani DSİ bu konuyla ilgilenmiyordu. Allah korusun bu selde maddi yerine birilerinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlansa idi bunun cezasını ve sorumluluğunu kim üstlenecekti. Havaalanını suçlamak görevlerini yerine getirmek olaydan en güzel sıyrılma ve suçu başka yere atmanın en rahat yönüdür. Kimse görevini başkasına yüklemeye çalışmasın. Bu görev önce Çınarlık Belediyesinin sonrasında DSİ’ nin ihmalkarlığından ve konuya duyarsız kalmasından öte bir şey değildir” diyerek tepkilerini ve şikayetlerini dile getirdiler.

havaalani-bahane-ilgisizlik-sahane!..-(2).jpg

havaalani-bahane-ilgisizlik-sahane!..-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber