Hastane personeline Organ Bağışı semineri

Hastane personeline Organ Bağışı semineri
Yaklaşan 3-9 Kasım Organ Bağışı haftası nedeniyle Çarşamba Devlet Hastanesi’nde Organ Bağışı bilgilendirme semineri gerçekleştirildi

Çarşamba Devlet Hastanesi personellerine, Organ Bağışı hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. Çarşamba Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Uğur Sezgin açılış konuşmasını yaptı. Programa ilişkin konuşma yapan Başhekim Sezgin, “Organ naklinde özellikle son yıllarda hem bağışçı hem de nakil konusunda ülke olarak kendimizi çok geliştirdik. Tabi bizim için sağlığımız yerindeyken, bütün sistemlerimiz düzgün çalışırken hiç birimizin sorunu yok. Sağlığımız bizim için çok önemli. 3-9 Kasım Organ Nakli Haftası öncesi Samsun Bölge Koordinatörlüğü tarafından ilimizde düzenlenen panellerin ilkini hastanemizde gerçekleştirdik. Hem organ nakline olan bakış açımızı hem de bilgi seviyemizi artırmak için toplandık. İnşallah hepimiz için faydalı bir program olur. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Başhekim Sezgin’in konuşması sonrası Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge koordinasyon merkezi sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, organ bağışına ilişkin sunum yaptı. Kazak’ın sunumunda katılımcılara veriler paylaşarak ülkemizde organ bağışına dair önemin üzerine daha çok durulması gerektiğine dikkat çekti.

Samsun’da Organ Bağışına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahseden Kazak’ın sunumu sonrası Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD Yoğun Bakım Bilim Dalı Prof. Dr. Fatma Ülger, beyin ölümü hakkında katılımcılara genel bilgiler verdi.

Bilgilendirmeler ve sunumların ardından program son buldu.

bunlar-2.jpg

bunlar-5.jpg

bunlar-7.jpg

bunlar-6.jpg

İSMAİL TEMİZ

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık