MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

Hassasiyet göstermeliyiz

Hassasiyet göstermeliyiz

Ülkemiz %99’u Müslüman olan bir ülkedir.Neredeyse tamamı Müslüman olan bir toplum içinde en önemli mekanlardan biri de şüphesiz ki ibadet yapılan ibadethanelerdir.

Diğer yandan değerlendirdiğimizde ülkemizin elbetteki çağın en büyük sorunlardan biri de tüketim çılgınlığıdır.Sürekli bir şeylere sahip olma isteği gün geçtikçe insanları alışverişe yönlendirmek de.Bu arzunun beraberinde de AVM sayıları her geçen gün artmaktadır. AVM'lerin her ne kadar bölgenin istihdam alanını arttırsa da bir o kadarda tüketim çılgınlığını arttırdığını da göz önünde bulundurmalıyız.Bölgemizde,semtimizde, caddemizde gözlerimizde mutlaka bir AVM yerleşkesi aramakta ve bunu bizlerde istemekteyiz….

Şimdi gelelim işin önemli konusu olan ‘Bu AVM'lerde ibadethane bulunuyor mu ? ‘ Sorusuna …  Evet, Bu AVM'lerde ibadethane elbette bulunuyor ancak bana sorarsanız buralara ne acıdır ki istenilen değer ve önem verilmemektedir.Adeta dostlar alışverişte görsün sözü AVM'lerde mescitlere ayrılan yerlerde gözlemlenmektedir.Bir bakıma baştan sağma gibi 'Var mı var' anlamında yerler mescit alanı olarak ayrılmaktadır. Tamam bir AVM'ye gitsem ibadethane sorduğumda ya da aradığımda zemin katın en kuytu köşesinde bir alana rastlamaktayım.Bu neredeyse tamamı Müslüman olan ülkemize yakışacak bir durum değildir.Biz gönlümüzde mescit veibadethanelerimizi Kabe'nin bir şubesi olarak görmüyor muyuz ?Öyleyse böylesi mukaddes bir duyguyla gideceğimiz mekanlar bodrum katlar mı kuytu köşeler mi olmalı? Ama ne yazıkki AVM alanlarında ibadethanelerimize gereken önem ve özen duygusunu göstermiyoruz.Ülkemiz ve diğer yerlerde inancımıza gereken değer ve önem gösterilmesi en büyük isteğimizdir.Bu yönde hassasiyetlere sahip olduğumuz her vesileyle AVM yetkilileri hatırlatmalıyız.Onca güzel emek karşılığı yapılan AVM'lerde ibadethanelerimizin kuytu ve köşelerinde değilde istenilen ve rahat ulaşılan bir konumda ve ışıl ışıl cazibe merkezlerinden biri haline gelmesi için gayret et etmeliyiz. Kastımız öncelikle camiye uzak olan AVM'ler...

Gelecek sayıda buluşmak üzere esen kalınız

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi