Yeşim SARITAŞ

Yeşim SARITAŞ

HANİ TURİZM KÖTÜYDÜ? OTELLER DOLU NASIL OLUYOR BU İŞ DİYORSUNUZ DEĞİL Mİ

HANİ TURİZM KÖTÜYDÜ? OTELLER DOLU NASIL OLUYOR BU İŞ DİYORSUNUZ DEĞİL Mİ

Eğer tatile harcayacak paranız varsa son dakikaya kadar cepte tutmanız hem sizin hem ülke turizmi için zarardır.

TURİZMDE SON DURUMU sizin gördükleriniz ile biz turizmcilerin gördüklerini bir açıklayalım. Evet sezon şuan full dolu geçiyor ve yer bulunmuyor. Peki satışlar daha 1-2 ay öncesine kadar kötüyken bu nasıl oldu? 

Sezonun full dolu olması turizmin iyi olması  anlamına gelmiyor ne yazık ki! Çünkü erken rezervasyon dönemi dediğimiz Kasım-Mayıs ayları arasında satışlar beklendiği gibi olmadı. Seyahat acentelerine ve otelcilere kazandıran sezon erken rezervasyon dönemi iyi geçmedi. Seyahat acenteleri zarar ederken, Otelciler önden satış yapıp sezonun nasıl geçeceğini göremedi. Çoğu işci çıkarttı otelin dolmasını bekledi. Zaten turistin çok olmadığı dönemde yerli turistte ülkede birşey olur param yanar korkusuyla tatilini son dakkaya bıraktı. Hal böyle olunca son dakikada seyahat acentelerine geldiler. Son günlere bırakılınca otel fiyatları çok yüksek ve otellerde yer yok! Otellerin kapılarını çalmaya başladılar. Single bay almayan otelciler bile 2 ayda ne kazanırsak kar deyip zararını tazmin etmek için kim varsa içeri alır oldu. Tabi şikayetlerde çoğaldı. 

Bilinmesi gereken önemli detay erken rezervasyon döneminde erken rezervasyon sigortası ile otelinizi alın. Bütçenizden kar ederken turizmde ne olursa olsun sigorta ile paranızı konaklamanıza son 3 gün kalana kadar geri alabiliyorsunuz. Bu bir yasal mevzuattır. Son dakikalar bırakılan tatiller tavan fiyatlarda olup istediğiniz otellerde yer bulamıyorsunuz. Eğer tatile harcayacak paranız varsa son dakikaya kadar cepte tutmanız hem sizin hem ülke turizmi için zarardır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yeşim SARITAŞ Arşivi