Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Hani Belediyeler işletmecilik yapmazdı?

Hani Belediyeler işletmecilik yapmazdı?

 

Yerel seçimler sanırım erkene alınıyor. AK Parti iktidarı boyunca Muhalefet her seçim dönemini çok kısa tutuyor biliyorsunuz. Eskiden 2-3 ay kadar süren süreç AK Parti ile 25-20 gün bile sürmeden sona eriyor. Elbette ki muhalefet ağzım gözüm diyene kadar AK Parti %60 larla iktidara geliyor. Bu defa muhalefet işi ciddiye almış görünüyor.

Mesela CHP kolları sıvamış. Cumhuriyet Halk Partisi adını hatırlamış olmalı ki oyların ve iktidarın yolunun HALK tan geçtiğini. Başlamışlar kapı kapı dolaşmaya. MHP de işler daha farklı. KMHP Genel Başkanlık yani büyük kongresine kenetlenmiş görünüyor. Ancak yerele dönüldüğünde kongresini tamamlayan Çarşamba teşkilatı aslına bakarsanız belediye başkan aday adaylarının isimleri ve hatta Milletvekili aday adaylarını bile belirlemek için ön çalışmalarını yapıyor.

AK Partide yavaş dan gidiyor gibi görünse de onlarda başlamışlar ön çalışmalara. AK Partide böyle bir sıkıntı var mı derseniz?. Parti içinde yok gibi görünse bile çoğu isimler Başbakan Erdoğan’la birlikte kökten değişecek gibi görünüyor. Onlarda aday çok olur mu?. İktidar olunca olmaz mı?. Ama sevilip sevilmediği ve seçilip seçilemeyeceği önemli. Elbette ki mevcut başkanla yola devam kararı düşünülebilir veya düşünülmez onların şimdilik sorunu yok gibi.

Bu konuya nereden vardık.

Dün MHP Çarşamba İlçe Başkanı Baki Demirtaş ve yöneticiler nezaket ziyaretinde bulundular. Enine boyuna Çarşamba, Samsun ve hatta Türkiye gündeminden bahsettik konuştuk. Fikir alış verişinde bulunduk. Ama gördüğüm onlar hiç boş değil. Ama en can alıcı konu Çarşamba olunca Başkan Baki Demirtaş özür dileyerek başladığı konuşmasına bende özür dileyerek size aktarmak istiyorum.

Başkan Demirtaş dedi ki: AK P diyor ki Belediyeler işletmecilik yapmaz işletme yeri değildir.  Ama gelin görün ki Belediye MHP döneminde yapılan ve çok büyük karlar sağlayan Beton Santralini sattılar yerine sağ olsunlar Cafe, Restaurantlar yaptılar. Bizim dönemde belediye işletmeciliği beton santrali ile yapıyordu bunlar cafe işletmeciliği ile yapıyor. Oraya sonra gelelim.

Belediye işletmeci değil evet ama kalıcı yatırım yapmalı mı?. Kendini aşan değil ama belediye ve halk için yarayanlarına evet yapmalıdır. Belediye bunları yapmak yerine hem işçi çıkarttı hem de yetmezmiş gibi Çarşamba’ya LALE DEVRİNİ yaşatıyor.  Maşallahı var. Güzel hizmetlerine teşekkür ediyoruz. Ama Adapark, şehrin belli yerlerine çiçek böcek dikerek güzel hizmetleri de yapıyor. Kanalizasyon, içme suyu denildi mi yok.

Kanalizasyonun yapılmaması güzle aslında. Çünkü çiçeklerin ömrü bir bilemediniz bir buçuk aydır. Sonra ölüyorlar ve her yıl milyarlarca lira çöpe gidiyor. Ancak çiçeklerin canlı olduğu dönemlerde gübrelemek gerekiyor. Ona bari para vermeyelim diyen başkan sanırım az bir yağmur yağsın diye dua ediyor. Çünkü her yağmurda taşan kanalizasyonlarda ki lağımlarla gelenler çiçekleri güzel gübreliyor. En azından gübre masrafından kurtuluyorlar. Halk mı?!. Onlar önemli mi?. Nasıl olsa oy alıyorlar. Dönersek cafe ve göl işletmeciliğine. Belediye işletmecilik yapmıyormuş. Onu da geç.

Birde diyorlar ki o işletmelerde ki kar’ı, yapılmayan yatırımı değil de işletmeciliğini yaptığınız o mekanlarda kaç çalışan personel var ve kaçı SSK lı. Bunların hangisi Özel Şirketten, kaçı Belediyenin İmar inşaat Şirketinden. Hani işletmecilik yapmıyordunuz?. Hani belediye işletmecilik yapmazdı??? Bunların sorgulanması gerekiyor aslında.

İnsanlara şirin görünüp, oyunu alıp ondan sonra hiç umursamamak değil,- çiçek böcek dikmek değil. Önce kanalizasyonlar yapılmalı ve halka hizmet getirilmelidir.

 MHP işte bu noktadan işe başladığı vakit AK Partinin aday konusunu yeniden düşüneceğine iddiaya girerim. Kısacası cafe- restaurant, katlı otopark işleterek, çiçek- böcek dikerek, işçi çıkartarak, bütçede ki borcu bitirdim deyip, millete hizmeti unutarak yapılana hizmet denilmez. Ne denileceğini sizler karar vereceksiniz.

Son cümle: Halk için, en azından halkın bozuk morali, dar bütçesi için, çalışacağı istihdam alanı için ne yaptınız??. Sattıklarınız dışında…

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi